Preview: Boj o titul na Slovane, DAC s náskokom

Preview: Boj o titul na Slovane, DAC s náskokom

Pozvánka na zápasy 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

Podbrezová – Žilina (piatok, 17.30) - Voyo, NovaSport

Po streleckej odmlke v MOL aréne sú Žilinčania pripravení opäť páliť ostrými! Podarí sa im pridať pár kúskov k doterajším 41 v sieťach súperov? V Podbrezovej si môžu veriť, domáci železiari sú akoby čara zbavení a tretia prehra v sérii ich zosúva stále bližšie k šiestej Banskej Bystrici. Hlavný cieľ sezóny dávno splnili, no určite by radi ozbíjali aj najsilnejších v skupine o titul. Žilina je štvrtá, Podbrezová na ňu stráca dva body, a preto je motivácia uspieť na oboch stranách, veď ide o priamy súboj o štvrtú priečku.

MFK Dukla – Spartak (sobota, 18.00) - Voyo

Obaja majú za sebou derby. Banská Bystrica si v stredoslovenskom nováčikovskom súboji poradila s Podbrezovou a získala prvé body v skupine o titul, kde určite nechce skončiť na šiestom mieste. Už len tri tak stráca na štvrtú Žilinu! Trnava vo svojom veľkom derby proti Slovanu remizovala 0:0, zápas na Štadióne Antona Malatinského však nebol reklamou na futbal. Pre body si preto Spartak príde pod Urpín, otázne však je, či sa s nimi aj vráti. S uzdraveným Michalom Faškom a streleckou formou Polievku je totiž Dukla schopná uspieť s každým súperom.

Slovan – DAC 1904 (nedeľa, 17.30) - Voyo, Dajto - Zápas mesiaca

A je to tu! Priamy boj o titul, Slovan vyzve DAC. Po trápení v derby s Trnavou Slovan stráca na prvú priečku už šesť bodov a vzájomný zápas tak bude kľúčový. Ak DAC uspeje aj v metropole, jednou rukou bude siahať na vytúžený pohár. Ešte sedem zápasov delí Dunajskú Stredu od obrovského úspechu, čaká na ňu však jeden z najdôležitejších. Víťazná fazóna DAC je pre Slovan strašiakom, zároveň nad Weissovými zverencami visí Damoklov meč neúspechu. Ako sa so zdanlivo skvelou situáciou vysporiada Adrián Guľa a jeho zverenci?

Skupina o udržanie:

FC ViOn – L. Mikuláš (sobota, 15.00) - Voyo

Ďalší z radu šesťbodových zápasov, tentoraz ale iba z pohľadu ViOn-u. Už ani najväčší optimisti totiž neveria v záchranársky sen Liptákov, a preto sa venujme boju o vyhnutie sa jedenástej barážovej priečke. Práve na nej sa nachádzajú Zlaté Moravce, ale iba s odstupom po jednom bode od najbližších súperov smerom nahor. ViOn-u nefunguje obrana, inkasoval až 42 gólov vrátane nedávnej päťky od Michaloviec. Tak Zlaté Moravce ako aj Liptáci dlho čakajú na víťazstvo, tak azda aspoň vzájomný zápas bude pre jedného z nich trojbodový. Prípadná remíza môže domácim spraviť nepríjemný škrt cez rozpočet.

Skalica – Ružomberok (sobota, 18.00) - Voyo

Jeden z najzaujímavejších zápasov spodnej šestky odohrajú Skaličania proti suverénnemu Ružomberku. Tím trénera Struhára je kvalitatívne inde ako zvyšok pelotónu pod ním, no potrebuje to zápas čo zápas dokazovať a neupadnúť do šedého priemeru. Nebude prekvapením, ak si práve Skaličania na „Ružu“ vyšliapnu a možno ju aj zdolajú. Rovnako totiž majú zaujímavú formu, v posledných troch zápasoch nazbierali sedem bodov a najmä doma sa neboja určite nikoho.

Trenčín – Zemplín (sobota, 18.00) - Voyo

Zábleskom v tme bolo víťazstvo Trenčína v Poprade nad Liptovským Mikulášom, k istote záchrany však má AS stále veľmi ďaleko. Desiaty tím Fortuna ligy privíta ôsme Michalovce. Súperov delia tri body, aj preto je jasné, že východniarom by mohla stačiť aj remíza. Uhrali ich už štyri v posledných piatich dueloch, kúsok po kúsku však smerujú k udržaniu sa aj pre budúcu sezónu.