​Štartuje štvrtý ročník Futbalu v meste. Ambasádorom opäť Marek Hamšík

​Štartuje štvrtý ročník Futbalu v meste. Ambasádorom opäť Marek Hamšík

Fortuna liga pokračuje s projektom Futbal v meste aj v roku 2023. Námestia a obchodné centrá po celom Slovensku opäť ožijú futbalom, opäť je tvárou projektu Marek Hamšík a opäť je BILLA generálnym partnerom.

Futbal v meste nie je obyčajným futbalovým turnajom, je to výnimočný projekt pre mladé futbalové talenty do 11 rokov z celého Slovenska. Počas apríla – júna 2023 sa v ôsmich najväčších mestách na Slovensku rozohrajú semifinálové futbalové turnaje. Vždy mimo štadiónu, na námestiach či pri obchodných centrách. Skrátka, vždy tam, kde je prirodzene najviac ľudí. V auguste 2023 je potom naplánované veľkolepé finále v Bratislave pred Eurovea, do  ktorého sa dostane 16 najlepších tímov do 11 rokov z celého Slovenska.   

„Sme veľmi hrdí na tento projekt. Ukazujeme futbal v plnej kráse na frekventovaných miestach. Tento rok budeme v ôsmich najväčších mestách na Slovensku. Opäť dáme možnosť deťom do 11 rokov zažiariť a opäť máme pri sebe dôležitého partnera, ktorým je BILLA. Hlavné myšlienky turnaja sú dve. Chceme vytiahnuť futbal zo štadiónov, priblížiť ho verejnosti a takisto chceme podporiť mladé futbalové talenty na ceste za ich snom. K tomu nám pomáha aj ambasádor projektu, ktorým je druhý rok po sebe Marek Hamšík,“ povedal prezident ÚLK, riadiacej organizácie Fortuna ligy, Ivan Kozák.  

V televíznom spote Futbal v meste 2023 si zahrali opäť Marek Hamšík so synom Lucasom. 

Víťazstvo z roku 2022 bude obhajovať Hamšík Academy. Semifinálové kolá budú v Bratislave, Trnave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach a Prešove. Futbalový maratón odštartuje 29. apríla semifinálovým turnajom v Trnave. Registrovať sa do Futbalu v meste môžu všetky futbalové tímy či školy s tímami do 11 rokov (narodení 2012 a neskôr). Všetky informácie a registrácie sú dostupné na www.futbalvmeste.sk   

„Je to super projekt pre mladých futbalistov. Je dôležité, aby sa deti hýbali a aby si pestovali lásku k pohybu, športu a futbalu. Som veľký fanúšik tohto projektu. Prináša emócie a radosť,“ povedal bývalý slovenský reprezentant a ambasádor projektu Marek Hamšík.   

Hoci pohyb a motivácia k športu sú tu najdôležitejšie, víťazné tímy Futbalu v meste si odnesú ceny až v hodnote 20.000 eur! Víťazný tím si bude môcť nakúpiť športové vybavenie v celkovej cene 5.000 eur a pôjde aj na futbalový kemp.

„Keďže dnešné deti vyrastajú v dobe tabletov a smartfónov, sme veľmi radi, že ich v tomto projekte vieme vytiahnuť na čerstvý vzduch a motivovať k športu. Futbal je pre deti výbornou pohybovou aktivitou, no zároveň príležitosťou, ako stráviť zmysluplný čas s rovesníkmi. V BILLA sa dlhodobo zameriavame na rodiny a na podporu zdravého životného štýlu, preto je Futbal v meste našou srdcovou záležitosťou. Veríme, že aj tento rok sa do projektu zapoja stovky chlapcov a dievčat, ktorí majú šport v krvi,“ uviedol Tomáš Staňo, finančný riaditeľ BILLA a predseda predstavenstva o. z. BILLA ľuďom.

Generálnym partnerom projektu je BILLA, hlavnými partnermi o.z. BILLA ľuďom, Voyo, R-Gol.com so spoločnosťou adidas. Organizátorom je Únia ligových klubov, resp. riadiaca organizácia Fortuna ligy.   

KEDY A KDE BUDE FUTBAL V MESTE   

29.4.2023: Trnava (Trojičné námestie) 

6.5.2023: Košice (Námestie osloboditeľov, pred OC Aupark) 

8.5.2023: Prešov (Námestie pred Divadlom Jonáša Záborského) 

13.5.2023: Bratislava (Eurovea) 

27.5.2023: Trenčín (Mierové námestie) 

3.6.2023: Nitra (Svätoplukovo námestie) 

10.6.2023: Banská Bystrica (OC Terminál) 

17.6.2023: Žilina (Hlinkovo námestie) 

24.8.2023: FINÁLE (Bratislava, Eurovea)   

KTO A KDE SA MÔŽE REGISTROVAŤ   

Registrovať sa môžu všetky futbalové družstvá a školy vo vekovej kategórii do 11 rokov (chlapci a dievčatá narodení 2012 a neskôr). Registrácie sú otvorené na všetky semifinálové podujatia na webovej stránke www.futbalvmeste.sk. Každého turnaja sa zúčastní maximálne 16 tímov. Prví dvaja z každého turnaja postupujú do celoslovenského finále v Bratislave (24.8.2023).   

AKÉ SÚ CENY?      

Celkové ceny sú v hodnote až 20.000 eur. Víťazný tím si bude môcť nakúpiť športové vybavenie v celkovej cene 5.000 eur a pôjde aj na futbalový kemp. Malé darčeky dostávajú všetky zúčastnené tímy. Tímy na 1. – 3. mieste v každom semifinále dostávajú 300 – 100 eur na nákup športového vybavenia adidas v sieti R-Gol.com a tímy na 1. – 3. mieste vo finále dostávajú 5.000 – 1.000 eur na nákup športového vybavenia adidas v sieti R-Gol.com.