Impulz áno, tataráčik nie

Impulz áno, tataráčik nie

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v 3. nadstavbovom kole skupiny o udržanie sa v Poprade nad posledným Liptovským Mikulášom 2:0 a odpútali sa z barážovej priečky.

Trenčania vyhrali po deviatich ligových zápasoch bez trojbodového zápisu (4-5-0) a za svoj chrbát dostali Zlaté Moravce. Hráčom Tatrana sa nedarí. Na jar strelili len dva góly a prehra s AS bol ich dvanásty výsledok v lige bez víťazstva za sebou (0-3-9). V kolónke výhier im naďalej svieti jednotka.

V úvode zápasu boli síce domáci lepší, ale Trenčín sa postupne dostával do hry. Líder z pohľadu výkonu i emócií bol kapitán AS Filip Bainovič. Ten vypálil spoza šestnástky veľmi nebezpečne sedemkrát a dva jeho pokusy skončili za chrbtom brankára Martina Polačeka. Všetko mohlo byť inak, ak by po zbytočnom faule Stojsavljeviča v pokutovom území za stavu 0:1 vyrovnal z jedenástky domácich kapitán Bartoš. Ten však neprekonal brankára Kukučku a Trenčania dokráčali k víťazstvu v prvom zápase po príchode trénera Františka Straku, ktorý vo funkcii nahradili Mariána Zimena. „Naše víťazstvo je zaslúžené a mám z neho veľkú radosť. Prišlo v ťažkej situácii a psychicky nám určite veľmi pomôže. Pritom sme do zápasu vstúpili zle. Až v polovici prvého polčasu sme sa začali dvíhať, ukázali sme sebavedomie v kombinácii a v hre v krídelných priestoroch. Strelili sme dva dôležité góly. Zlomový moment nastal, keď Michal chytil penaltu. Stále tam však bolo veľa nedostatkov – technických i taktických. Máme na čom pracovať,“ hodnotil zápas na tlačovej konferencii český kormidelník Trenčanov, ktorý následne dostal otázku, či teraz nastal čas na to, aby mužstvo za víťazstvo odmenil jeho povestným tataráčikom. „Nechajte tataráčik tataráčikom. Stále sme nič nedosiahli a tataráčik musí byť za niečo,“ odpovedal.

Františka Straku však potešilo, akým výkonom sa prezentoval Filip Bainovič. Srbský kapitán AS Trenčín si tohto sezónnu bilanciu zvýšil na 6+3 a naznačil, že môže byť líder tímu. „Na tréningoch som vypozoroval, že má výbornú kopaciu techniku a skvele číta hru. Posunuli sme ho trochu vyššie, odkiaľ dokáže byť prospešný pre mužstvo,“ skonštatoval.

Komplimenty smerovali aj opačne. Práve Filip Bainovič totiž ocenil prínos nového trénera Františka Straku. „Dodal nám nový impulz, my sme dokázali energiu od neho zúročiť na ihrisku. Dôležité je, že sme sa posunuli z predposlednej priečky vyššie, no týmto sa pre nás ešte nič nekončí. Vieme, že každý zápas bude dôležitý,“ poznamenal stredopoliar AS Trenčín, ktorému to pod Tatrami výborne pálilo zo stredných vzdialeností. „Streliť dva góly bolo veľmi príjemné, ale v našej situácii nejde ani tak o to, kto skóruje. Podstatné je, aby sme premieňali šance, s čím sme počas tohto ročníka mali problémy. Snažil som sa o streľbu z diaľky a myslím si, že som mohol dať aj viac gólov. Niečo chytil brankár, ale dôležité je víťazstvo,“ povedal Filip Bainovič.

SMUTNÝ BARTOŠ

Futbalisti Liptovského Mikuláša sú už v ťažko riešiteľnej situácii. Sedem kôl pred koncom súťaže zaostávajú o štrnásť bodov. „Náš výkon bol bojovný a snaživý. Mrzí ma, že som nepremenil penaltu krátko po inkasovanom góle. Gól by nás možno psychicky nakopol. Žiaľ, potom sme dostali druhý a už ťažko sa s tým dalo niečo spraviť,“ povedal 30-ročný kapitán MFK Tatran Liptovský Mikuláš Richard Bartoš.