V nedeľu priamy boj o titul. Slovan privíta DAC 1904

V nedeľu priamy boj o titul. Slovan privíta DAC 1904

DAC 1904 má na čele Fortuna ligy aktuálne 6-bodový náskok. Zmazať ho na rozdiel 3 bodov ho bude chcieť Slovan už v nedeľu v priamej bitke o titul.

Slovan na podobnú pozíciu z posledné roky nie je zvyknutý. Musí doťahovať. DAC 1904 má na čele totiž už 6-bodový náskok. Do konca súťaže ostáva sedem kôl a v hre je tak 21 bodov. Kalkulačky zatiaľ potrebné nie sú. Tréner Vladimír Weiss st. Na tlačovej konferencii povedal jednoznačne. „Matematika je jasná. Máme to vo vlastných rukách. Ak vyhráme všetky zostávajúce zápasy v lige, budeme majstri. Ten najbližší musíme zvládnuť.“   

Tabuľka po 3. kole nadstavbovej časti 

Veľkonočnú nedeľu pokojne premenujme na veľkofutbalovú. Takýto boj o titul tu dlho nebol. Slovan v nedeľu 9. apríla vyzve na svojom štadióne DAC 1904 a bude chcieť stenčiť náskok na čele na rozdiel troch bodov. DAC je ale ľudovo povedané „v laufe“. Zverenci Adriána Guľu ťahajú najdlhšiu sériu neporaziteľnosti v lige v histórii klubu. Neprehrali už 18 zápasov v rade. So Slovanom v aktuálnej sezóne dva razy remizovali.   

Tréner DAC 1904 Adrián Guľa prizvukuje, že najbližší zápas je z pohľadu zisku majstrovského titulu možno najdôležitejší.   

„Nastavenie je podstatné. Každý zápas ideme na dno síl. Cítime to, že hráči si siahajú na dno, idú nadoraz. Máme teraz celý týždeň pred sebou, regenerujeme a ideme do ďalšieho zápasu naplno. Dôležité je z môjho pohľadu nemeniť nastavenie, ísť naplno. Ďalší zápas je pre nás najdôležitejší,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii po zápase DAC-u so Žilinou tréner domácich Adrián Guľa.  

Zápas ŠK Slovan Bratislava – DAC 1904 je takisto Zápasom mesiaca, má výkop v nedeľu 9.4.2023 o 17:30 hod. a naživo ho prinesie Dajto či Voyo.