Preview: Šlágrom kola najslávnejšie derby

Preview: Šlágrom kola najslávnejšie derby

Pozvánka na zápasy 3. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

MFK Dukla – Podbrezová (sobota, 18.00) - Voyo

Derby stredoslovenských nováčikov Fortuna ligy v skupine o titul. No či viac si mohli priať? Áno, zápasy so Slovanom či Trnavou sú lákavé, ale tento duel je skutočným splnením sna oboch sympaticky hrajúcich mužstiev. V skupine o titul v dvoch zápasoch ani jeden z nich ešte nebodoval, v sobotu sa to zaručene zmení. Domáci s čerstvým reprezentantom Polievkom na hrote, hostia so štvorbodovým náskokom a teda v o čosi lepšej pozícii možno aj vzhľadom na súboj o štvrté miesto proti Žiline. Na konci dňa však ani jeden nemá čo stratiť a fanúšikovia môžu očakávať obojstranne uvoľnený a azda aj ofenzívny futbal s patričným gólovým vyvrcholením.

Spartak – Slovan (nedeľa, 17.30) - Dajto, Voyo

Najväčšie slovenské derby napíše ďalšiu, v poradí už 157. ligovú kapitolu. V slovenskom Ríme vyzve tretia Trnava druhý Slovan. Belasí strácajú štyri body na DAC na pozícii lídra, do hry sa vrátili víťazstvom na pôde Podbrezovej. Po reprezentačnej prestávke potrebujú úspech za úspechom, aby nestratili nádej na obhajobu titulu, ktorá bude tentoraz náročnejšia než kedykoľvek predtým. Na druhej strane Spartak je na peknej tretej priečke, ktorá reálne odzrkadľuje kvalitu tímu. Slovan aj Žilina sú bodovo ďaleko, Trnavčania si môžu dohrať do konca sezóny vlastnú súťaž s istotou tretej priečky. Derby vynechá kapitán Spartaka Martin Mikovič, pre ktorého sezóna predčasne skončila a v pondelok sa podrobí operácii kolena. Pre fanúšikov je pripravená fanzóna pred City Arenou v Trnave. Začína sa už 2,5 hodiny pred výkopom zápasu. 

DAC 1904 – Žilina (nedeľa, 19.30) - Voyo

Séria štyroch víťazstiev vrátane tenisového výsledku 6:4 proti Banskej Bystrici podmurovala žilinské snahy skončiť minimálne na štvrtej priečke a pri troche šťastia ešte ohroziť Trnavu o miesto vyššie. Na šošonov však čaká jeden z najnáročnejších zápasov v sezóne. V zrekonštruovanej MOL Aréne ešte nevyhrali, a to hrá DAC tentoraz o titul a je na prvom mieste. Dunajskostredčania majú všetko vo vlastných rukách, dôležité bude vyrovnať sa okrem súpera aj so psychickým tlakom, aký doteraz nepoznajú. Ich päť víťazstiev po sebe a celkovo len dve prehry v sezóne hovoria o tom, že zatiaľ to zvládajú skvele.

Skupina o udržanie:

FC ViOn – Skalica (piatok, 17.30) - Nova Sport, Voyo

Dve výhry po sebe vystrelili Skalicu na deviate miesto s trojbodovým náskokom na barážovú priečku Trenčína. Práve tej sa potrebujú Záhoráci vyhnúť a zatiaľ to vyzerá tak, že ak si formu udržia, svoju misiu zvládnu. Skaličania cestujú na pôdu ViOn-u, ktorý má pre zmenu pred Trenčínom náskok iba jedného bodu a každý zápas je pre Zlatomoravčanov existenčný. ViOn získal v dvoch zápasoch proti Skalici štyri body, vždy zhodne dvakrát skóroval a o čosi podobné sa pokúsi opäť.

L. Mikuláš – Trenčín (sobota, 18.00) - Voyo

Mohol Trenčín angažovať väčšieho motivátora, akým je František Straka? To ťažko! Veľké trénerské meno na lavičke AS debutuje v Poprade na pôde Liptovského Mikuláša, ktorý už vyzerá byť odpísaný. Matematika však stále drží Liptákov v hre o zázrak, no jedno víťazstvo v 24 zápasoch zráža ich ambície k dnu. Trenčania sú jedenásti, čo by znamenalo nepríjemnú baráž, aj preto musia čo najskôr čosi zmeniť a sériu bez výhry otočiť v zbieranie bodov. S ViOn-om aj Skalicou sa ešte stretnú vo vzájomných šesťbodových zápasoch, poraziť Liptákov je však pre nich povinnosť.

Zemplín – Ružomberok (18.00) - Voyo

Prichádza deň, ktorý by Michalovčania najradšej z kalendára vymazali. Deň zápasu s Ružomberkom. Iba proti Slovanu majú Zemplínčania horšiu bilanciu, na Liptákov to jednoducho dlhodobo vôbec nevedia. Na druhej strane, súboj ôsmeho so siedmym tímom tabuľky bude ozdobou  bojov v skupine o udržanie a pozor – Michalovce už štyrikrát po sebe nenašli premožiteľa! „Ruža“ v spodnej šestke oba zápasy vyhrala na nulu a dala jasne najavo, že do boja o záchranu nepatrí. Ak to potvrdí aj na horúcej michalovskej pôde, môže mať veľmi pohodové posledné týždne sezóny.