Desaťgólová explózia

Desaťgólová explózia

Futbalisti Žiliny a Banskej Bystrice sa postarali o skvelé divadlo na úvod druhého kola nadstavbovej časti. „Šošoni“ v skupine o titul v desaťgólovej bitke zdolali Duklu 6:4.

Klobúk dolu pred oboma tímami, čo predvádzajú v tejto fáze sezóny. Žilina si pripísala už štvrté víťazstvo za sebou a v piatok večer poskočili na štvrtú priečku. Banská Bystrica síce prehrala druhý zápas po sebe, ale mužstvo trénera Michala Ščasného hralo aktívny a atraktívny futbal v neľahkej situácii. Stačí spomenúť udalosti z posledného víkendu a ich diskutovanú prehru 2:3 v Dunajskej Strede, vylúčenie hlavného kormidelníka a stratu dvojice chorých opôr Róbert Polievka – Ľubomír Willwéber. Napriek tomu, že na lavičke nemali Banskobystričania vzhľadom na veľké množstvo absencií žiadneho skúseného hráča, rozdali si to s favoritom ako rovný s rovným a ako sa hovorí, do pekla išli na peknom koni.

Ako prvý otvoril skóre domáci Kaprálik, Banskobystričania otočili zásluhou Gorosita a Slávika. Následne Žilinčania prišli o zranenú brankársku jednotku Belka, ale ani to ich nepoložilo. Zásluhou Javorčeka a Jambora otočili žlto-zelení na 3:2. Následne vyrovnal hosťujúci Balič, čím ešte viac nakopli hostia žilinské motory. Keď potom skórovali Bari a Kaprálik, zdalo sa, že je všetko vybavené. Lenže nebolo. Balič znížil na 4:5 a definitívnu bodku za stretnutím gólom na 6:4 dal až žilinský striedajúci útočník Galčík.

Najlepší hráč na ihrisku bol autor dvoch gólov a dvoch gólových prihrávok Adrián Kaprálik, výborne však hral aj Timotej Jambor, ktorý jeden gól strelil a na ďalší prihral. „Každé víťazstvo si veľmi vážime. Toto ešte viac, keďže sme dali veľa gólov. Hrali sme na pozitívnej emócii. Užili sme si to. V prvom polčase sme ešte nehrali dobre, a preto sme ho prehrali 1:2. V šatni sme si povedali, čo musíme zmeniť. Po zmene strán to už bolo oveľa lepšie. Viac sme sa dostávali do zakončenia a vyťažili sme z toho šesť gólov. Niektoré veci v defenzíve sme síce nevyriešili dobre, dostať štyri góly doma nie je práve dobrá vizitka, ale dali sme šesť a máme z toho obrovskú radosť,“ uviedol Timotej Jambor.

Špecifický zápas zažil brankár MŠK Matej Slávik, ktorý bol až do 40. min na lavičke. Po tom, čo si poranil sval Ľubomír Belko, si pripísal svoj prvý štart v najvyššej súťaži. „Bol to zaujímavý duel, padlo veľmi veľa gólov. Som šťastný, že sme to napokon zvládli a dotiahli do víťazného konca. Hralo sa hore-dolu, pre divákov to muselo byť atraktívne. Vážime si tri body a víťazstvo, ukázali sme charakter a svoju silu. Pre brankárov sú takéto zápasy zvláštne, ale dôležité je, že sme dali viac gólov ako súper a dotiahli zápas do víťazného konca,“ skonštatoval Matej Slávik, ktorý mal veľkú radosť z víťaznej prvoligovej premiéry. „Bol som nachystaný na lavičke. Ísť do zápasu s tým, že sa zranil váš kolega, je špecifické, no moja úloha je byť stále pripravený. Teším sa, že ma podržali chalani. Zvládol som niektoré veci aj vďaka ich práci v obrane,“ doložil.

SMÚTOK NAPRIEK ŠTYROM GÓLOM

Po zápase sa hovorilo až o dvoch Slávikoch. Kým domáci Matej si pripísal prvý ligový štart, hosťujúci Adrián prvý ligový gól. „Fanúšikovia si asi prišli na svoje, ale pre nás to bol pekný zápas so smutným koncom. Nejdeme domov šťastní, ale hralo sa v tempe a bolo sa na čo pozerať. Ofenzívni hráči podali dobré výkony, aj preto padali góly. My sa snažíme zlepšovať, proti nikomu nechceme len brániť, hráme otvorený futbal. Potom to občas dopadne aj takto. Prvý gól v lige ma v daný moment potešil, no napokon nič neznamená…“ smutne skonštatoval Adrián Slávik.