PREVIEW: V MOL Aréne šláger rozbehnutých, DAC privíta Spartak

PREVIEW: V MOL Aréne šláger rozbehnutých, DAC privíta Spartak

Pozvánka na zápasy 2. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

Žilina – MFK Dukla (piatok, 18.30) - Voyo, Nova Sport

Na jednej strane fantastické pocity po výhre 1:0 na štadióne Slovana, na druhej emócia hnevu a rozčarovania po nespravodlivej (?) prehre 2:3 s DAC. Rozhodovanie v zápase Banskobystričanov proti lídrovi tabuľky už bolo rozobrané zo všetkých strán, konečný výsledok je prehra domácich a snaha o prvé body v nadstavbe práve pod Dubňom. Žilinčania si víťazstvo môžu poistiť náskok pred Duklou, určite by neradi skončili na šiestom mieste, práve naopak, trúfajú si preskočiť aj ďalšieho nováčika z Podbrezovej. Sme zvedaví, akým dopingom pre nich boli prekvapujúce tri body spred týždňa a či si predĺžia sériu troch víťazstiev.

Podbrezová – Slovan (nedeľa, 15.00) - Voyo

Debakel v Trnave musí železiarov vrátiť naspäť na zem, postupom do skupiny o titul sa totiž sezóny ani zďaleka neskončila. Hlavný cieľ síce ako nováčik nielenže splnili, ale násobne prekročili, no potrebujú sa aj medzi elitou prezentovať podobnou hrou než v základnej časti, aby neprišli o všetko, čo si tuho vybojovali. V Slovane sa počas týždňa očakával vietor v kabíne aj postup do štvrťfinále Konferenčnej ligy, ligový zápas bol akoby v úzadí toho, čo mohla priniesť odveta s Bazilejom. V podaní belasých sme napokon boli svedkami fantastického výkonu a, žiaľ, nezvládnutého záveru, ktorý ich stál historický postup. Slovan sa však potrebuje rýchlo oklepať, nemôže totiž naďalej hazardovať v boji o titul, každá ďalšia strata už bude kritická.

DAC 1904 – Spartak (nedeľa, 17.30) - Voyo, Dajto

DAC vďaka prvo polčasovému hetriku Krstoviča vyhral napínavý duel v Banskej Bystrici, tentoraz ale potrebuje potvrdiť, že v boji o titul vie byť suverénny aj bez rozhodcovských kontroverzií. Dunajskostredčania hrajú skvele, ofenzívne aktívne, ale nemôžu si dovoliť pustiť z rúk zápas, v ktorom vedú o tri góly. Čo sa takmer stalo pred týždňom je mementom pred súbojom s Trnavou, ktorý bude jedným z najväčších lákadiel jarnej časti. Spartak zničil Podbrezovú 6:1 a ak bude v podobnej forme aj v MOL aréne, môžeme sa tešiť na práve gólové peklo z oboch strán. Náladu si Spartak zároveň vylepšil aj v semifinále Slovnaft Cupu, keď v prvom zápase uspel v Trenčíne 2:1.

Skupina o udržanie:

Zemplín – L. Mikuláš (sobota, 15.00) - Voyo

Jeden z najlepších duelov sezóny odohrali Michalovčania na pôde ViOn-u a nabudení piatimi strelenými gólmi privítajú zdevastovaný Liptovský Mikuláš. Hostia síce ešte matematicky majú šancu zachrániť sa, v zvyšných deviatich dueloch sezóny však musia nazbierať oveľa viac bodov ako sa im podarilo v doterajších dvadsiatich troch. Je to reálne? Na to nech si každý odpovie sám. Zostáva len veriť, že v závere sezóny nebudú pôsobiť odovzdane a dohrajú so zdvihnutými hlavami, možno aj ich výkony a výsledky môžu byť v spodnej šestke jazýčkom na váhach.

Ružomberok – FC ViOn (sobota, 15.00) - Voyo

Ružomberská jazda v spodnej šestke by mala prirodzene vyvrcholiť siedmou priečkou, a to čo najdominantnejším spôsobom, aby Liptáci odčinili neúspech v podobe účasti v nej. Po suverénnom víťazstve v Trenčíne privítajú v sobotu ViOn, v ktorom majú súpera o desať bodov „slabšieho“. Zlatomoravčania naposledy totálne vyhoreli v zápase s Michalovcami, tréner Galád preto musí nájsť riešenie, aby sa situácia neopakovala, keďže klub je stále iba s náskokom jediného bodu nad barážovou miestenkou.

Skalica – Trenčín (sobota, 15.00) - Voyo

Po dvoch skvelých trojgólových výhrach nad Liptovským Mikulášom v priebehu jedného mesiaca sa Skalica z priameho súboju o udržanie vyštverala o stupienok vyššie. Proti Trenčínu odohrá pre zmenu šesťbodový zápas o vyhnutie sa barážovej miestenke, čo by znamenalo najpokojnejšie ukončenie nováčikovskej sezóny. Hostia na jar ešte nevyhrali ligový zápas, ich séria bez trojbodového zisku trvá dokonca deväť zápasov až od polovice októbra, kedy zdolali práve Skalicu doma 3:1. V lepšej fazóne hrajú Záhoráci, pri vyrovnanosti oboch tímov je však všetko otvorené.