Na jednej strane oslavy, na druhej smútok

Na jednej strane oslavy, na druhej smútok

Pre oba tímy to bol zrejme kľúčový zápas sezóny. Kým domáci hrali o udržanie sa v hornej šestke, hostia o svoje premiérový triumf v základnej časti.

Karty boli rozdané jasne. Ak by Dunajská Streda dosiahla v Ružomberku minimálne rovnaký výsledok ako Slovan proti Trnave, žlto-modrí by sa udržali na čele tabuľky a do nadstavby by vstúpili ako líder. Liptáci, ktorým pred vyvrcholením základnej časti patrila piata pozícia, potrebovali na spečatenie účasti v prvej šestke aspoň remízu. Ak by aj prehrali, mohli by sa radovať v prípade, žeby Žilinčania nezdolali v Poprade Liptovský Mikuláš a Banská Bystrica nezvíťazila v Skalici.

Lenže Záhoráci podľahli doma Dukle 1:2, rovnakým výsledkom sa skončil aj zápas medzi Tatranom a „šošonmi“. Nuž a keďže Ružomberok prehral s DAC 0:1, zverenci trénera Petra Struhára sa prepadli na siedmu pozíciu a čakajú ich boje v dolnej šestke. Dunajská Streda sa zase historicky prvýkrát stala víťazom základnej časti. Pre domácich bol sobotný večer o to trpkejší, že až do 82. min držali nerozhodný stav 0:0. Pomôcť im mohol aj regionálny rival, ktorý od Žiliny inkasoval gól na 1:2 dokonca až v 86. min. Jednotlivé súčiastky však napokon zapadli do seba tak, že pod Čebraťom zavládol veľký smútok.

Ružomberok odohral s vedúcim tabuľky vyrovnaný prvý polčas. Po zmene strán však hostia vystupňovali svoj tlak, mužstvu DAC pomohli aj striedania trénera Adriana Guľu. Práve čerství hráči na ihrisku sa postarali o rozhodujúci moment. Ammar Ramadan našiel na hranici šestnástky Nikolu Krstoviča a uzdravený čiernohorský kanonier svojim dvanástym gólom v sezóne rozhodol. V závere mohol ešte zblízka vyrovnať Tomáš Bobček, ale v čistej šanci zblízka prestrelil. „Dosiahli sme vydreté víťazstvo, ktoré nás o to viac teší. Vedeli sme, že nás nečaká nič ľahké, Ružomberok je silný súper. Navyše, bol motivovaný bojom o prvú šestku. Hrali sme však do poslednej minúty. Museli sme ísť na doraz, aby sme uspeli. Chvalabohu, strelili sme jeden gól a vyhrali sme,“ skonštatoval stredopoliar Milan Dimun, ktorý zápas dohrával s kapitánskou páskou. Z gólového návratu Nikolu Krstoviča mal obrovskú radosť plný sektor hostí, ale aj jeho spoluhráči. „Tešíme sa, že sa Krsto vrátil a že je zdravý. Verím, že mu budú góly pribúdať a že bude takto pomáhať mužstvu. Tešíme sa, že sme ovládli základnú časť, ale musíme ďalej tvrdo pracovať. Verím, že budeme takto pokračovať. Liga je však ešte dlhá. Vieme, že mužstvá za nami urobia všetko pre to, aby nás preskočili. My sa musíme v prvom rade pozerať na seba, aby sme si udržali prvú priečku,“ doložil 26-ročný stredopoliar.

Ťažšie liezli slová z ružomberských hráčov, ktorí boli vo svojej šatni veľmi dlho smutní. „Vývoj zápasu bol taký, aký sme aj predpokladali. Dobre sme sa bránili, Dunajská Streda nemala vyložené šance. Chceli sme udrieť z nejakého brejku. Žiaľ, to sa nám nepodarilo a svoju kvalitu ukázal Krstovič. Lopta si ho našla a dal góly. Nevzdali sme sa, v závere sme mali ešte stopercentnú šancu a ak by sme ju premenili, boli by sme teraz šťastní. Žiaľ, teraz sme sklamaní,“ povedal kapitán MFK Marek Zsigmund a na margo toho, že Ružomberok si zahrá v dolnej šestke, poznamenal: „Mali sme dva mečbaly. Pred zápasom sme si povedali, že nemôžeme rátať s pomocou iného tímu. Chceli sme si to uhrať sami a to sa nám nepodarilo. Preto nám zaslúžene patrí siedma priečka. Každý odviedol na ihrisku svoje maximum, ale jednoducho to nestačilo. Znova sme neboli efektívni.“