PREVIEW 21: Žiline ide o hornú šestku, Slovan cestuje do Zlatých Moraviec

PREVIEW 21: Žiline ide o hornú šestku, Slovan cestuje do Zlatých Moraviec

Pozvánka na zápasy 21. kola Fortuna ligy.

Podbrezová – Michalovce (piatok, 17.30) - VOYO, NovaSport

Po oslave postupu do skupiny o titul môže nováčik z Podbrezovej veselo naháňať body v boji o konečné umiestnenie. Pri všetkej úcte k Michalovciam, ľahší súper na jej štadión už nepricestuje, keďže v hornej šestke sú predsa len kvalitnejšie celky. Železiari nasúkali Žiline tri góly a rovnaký nástrel by ich určite potešil aj proti Zemplínčanom. Tí prehrali trikrát po sebe, v tomto kalendárnom roku v dvoch zápasoch ešte neskórovali a horná šestka je pre nich už len vidinou. Určite však chcú uniknúť z boja o udržanie či baráž, a preto potrebujú bodovať častejšie než doposiaľ.

Banská Bystrica – Liptovský Mikuláš (sobota, 15.00) - VOYO

Obom ide o všetko. Banskobystričania túžia napodobniť susedov z Podbrezovej a v pozícii nováčika rovnako bojovať medzi najlepšími. Mikulášania zasa po výsledkovom výbuchu proti Skalici už nesmú váhať a je čas premeniť slová na činy. Čo z toho, že často hrajú dobrý futbal a majú tony smoly, keď jednoducho nezbierajú body. Ligový pelotón im ušiel a potrebujú najlepšiu saganovskú formu, aby ho mali šancu dobehnúť. V domácom prostredí sú však favoritom Stredoslováci, ktorí trikrát po sebe nenašli premožiteľa a septembrový vzájomný zápas v Poprade vyhrali 2:1. Aby toho nebolo málo, z DAC posilnil Duklu stredopoliar Andrija Balič, nadštandardne kvalitný futbalista, ktorého príchod má zaceliť rany po zranení Michala Faška.

Dunajská Streda – Skalica (sobota, 15.00) - VOYO

Po remíze Slovana s Banskou Bystricou je Dunajská Strreda už doslova na dosah prvej priečke, na ktorú stráca jediný bod. V MOL aréne je preto psou povinnosťou ašpiranta na titul poradiť si s nováčikom a predposledným tímom súťaže. Pohľad na tabuľku však môže byť klamlivý, Skalica má celkom kvalitný káder a určite ju nakoplo aj víťazstvo 3:0 nad Liptovským Mikulášom. Akýkoľvek bod zo Žitného ostrova by mal cenu zlata, Záhoráci môžu iba prekvapiť. Dunajská Streda pustila v týždni na hosťovanie do Banskej Bystrice Chorváta Baliča, DAC však posilnil mimoriadne talentovaný 17-ročný Zoran Záhradník z Michaloviec a takisto jeho rovesník z Maďarska Mátyás Vidnyánszky.

Trnava – Trenčín (sobota, 15.00) - VOYO

Spartak nehral proti Ružomberku zle, no v domácom prostredí prišiel o všetky tri body kvôli slabej efektivite v koncovke. Po prehre 0:2 prichádza šanca na reparát s Trenčínom, tentoraz ako súperom z dolnej polovice tabuľky. Trenčania nevyhrali šesť fortunaligových zápasov v sérii a ťažko povedať, či trojbodový sen naplnia práve v slovenskom Ríme. Ružomberok im môže byť príkladom, sami sa však na ihrisku trápia a musia začať postupnými krôčikmi k zmene k lepšiemu.

Zlaté Moravce – Slovan (sobota, 15.00) - VOYO

Hráči ViOn-u z ôsmej priečky ešte môžu snívať o skupine o titul, no rovnako ako v prípade Michaloviec a Trenčína je to už len utópia. Štyri remízy v posledných piatich zápasoch znamenali veľa stratených bodov, a tak čakajú na Zlatomoravčanov bitky v spodnej šestke. Slovan má čo naprávať po domácej remíze s Banskou Bystricou, s ktorou dokonca po prvom polčase prehrával 0:2, no a na krku už cíti dych rivala z Dunajskej Stredy. Belasí v Zlatých Moravciach prehrali dvakrát za posledných šesť rokov, favoritom sú opäť, aj keď jednoduché to mať nebudú.

Žilina – Ružomberok (nedeľa, 17.30) - VOYO, DajTo

Bitka o hornú šestku, zápas o všetko pre Žilinu. Po zaváhaní v Podbrezovej musia šošoni uspieť proti Liptákom, ktorí ale pred týždňom vyhrali v Trnave. „Ruža“ dokáže hrať maximálne efektívne a na istotu skupiny o titul jej stačí aj remíza. Obaja budú na diaľku sledovať aj zápas Banskobystričanov, ale svoj osud chcú mať vo vlastných rukách. Tešíme sa preto na duel, v ktorom chcú jedni aj druhí bodovať.