Ludha: Ideme sa pasovať s najlepšími

Ludha: Ideme sa pasovať s najlepšími

Priamy súboj o pozíciu v hornej šestke zvládli lepšie futbalisti Podbrezovej, ktorí doma zdolali Žilinu 3:1.

Na úvodný Pavúkov gól z penalty ešte reagoval Anang, ale v závere prekonali brankára Belka Sangare aj Špyrka a v Podbrezovej vypukla obrovská radosť. Gól legionára z Pobrežia Slonoviny sa ukázal ako víťazný, skóroval z veľkého uhla aj za pomoci teču súperovho obrancu. „Kiko Bari mi strelu tečoval, ale bolo to na bližšiu žrď a mal som si ju pokryť. Prehru beriem na seba,“ vravel zronený žilinský brankár uvedomujúc si, že boj o skupinu o titul bude ešte neskutočne náročný. „Čakajú nás zápasy doma s Ružomberkom a potom v Poprade s Liptovským Mikulášom, musíme získať dostatočný počet bodov,“ verí Ľubomír Belko.

Narozdiel od svojho náprotivka prišiel pred mikrofóny brankár a kapitán Podbrezovej Richard Ludha so širokánskym úsmevom. „Veľmi dobre sme sa popasovali v neľahkom zápase. Terén nebol ideálny a súper má svoju kvalitu. Aj po vyrovnaní Žiliny po peknej akcii sme sa dokázali vzchopiť a uspieť. Sme vďační,“ skonštatoval Ludha, ktorý so spoluhráčmi v šatni hlasito oslávil zabezpečenie si miestenky v skupine o titul. „Sme šťastní, môžeme sa pasovať s najlepšími, dobiehať ich a vyrovnávať sa im. Je to pre nás obrovská výzva a motivácia!“

Podbrezová postúpila medzi najlepšie celky Fortuna ligy s dvojzápasovým predstihom a ako nováčik, čo rozhodne nie je samozrejmosť. „Vážime si, čo sme dokázali. Mohlo to, samozrejme, dopadnúť hocijako, ale sme tam a neriešime, čo nebolo a mohlo by byť. Ideme sa pasovať v prvej šestke,“ uzavrel podbrezovský kapitán.