Polievka opäť exceloval. Weiss: Budeme o ňom rokovať

Polievka opäť exceloval. Weiss: Budeme o ňom rokovať

Situácia v boji o prvé miesto sa znova zamotala. Druhá Dunajská Streda stiahli po víťazstve v Michalovciach (2:0) náskok vedúceho Slovana Bratislava na rozdiel jediného bodu.

Úradujúci majster totiž doma iba remizoval s Banskou Bystricou 2:2 a pokojne mohol aj prehrať. Mužstvá šli totiž na prestávku do šatní za stavu 0:2 po tom, čo žiaril kapitán banskobystrickej Dukly Róbert Polievka. V 22. min poslal strieľaný center do pokutového územia, ktorý netečoval v nábehu Gorosito a lopta skončila v sieti – 0:1. O šestnásť minút neskôr pridal útočník Banskobystričanov dvanásty gól v sezóne, ktorým sa osamostatnil na čele poradia ligových kanonierov pred druhým Nikolom Krstovičom z Dunajskej Stredy. Najskôr sa zbavil Zmrhala, potom posadil na zadok De Marca a strelou presne k žrdi nedal Chovanovi žiadnu šancu. „Naši obrancovia nechali Polievkovi veľa času. Má kvalitu a dokázal sa presadiť. Budeme o ňom rokovať a pokúsime sa ho angažovať. Zostávajú nám ešte dva dni a uvidíme, či dospejeme k dohode,“ povedal po stretnutí tréner Slovana Vladimír Weiss st.

Po zmene strán sa hostia dostali pod drvivý tlak. Práve kouč domácich pomohol mužstvu trojitým striedaním a zmenou rozostavenia z 3-4-3 na 4-4-2. Obrana Dukly fungovala dlho veľmi dobre a skvele chytal aj brankár Hruška. Banskobystričania kapitulovali až v úplnom závere zápasu. V 76. min Záhumenský naivne fauloval v šestnástke Weissa ml. a domáci kapitán znížil. V 90. min po centri Lovata hlavičkoval presne Green, ktorého zas neustrážil Slávik. Dukla však mala aj po zmene strán veľké šance z brejkov. Za stavu 2:0 v prospech hostí mohol pridať tretí gól po samostatnom úniku Záhumenský a za stavu 2:1 zase Rymarenko.

„Odohrali sme nešťastný zápas. Prvý polčas bol úplná katastrofa, v druhom nám nechýbali snaha, dôraz i šance. Tak ako sme mohli vyhrať, mohli sme aj prehrať, súper mal čistú príležitosť na 1:3. Tento zápas beriem na seba z pohľadu, že som dal šancu niektorým hráčom, ktorí nehrali, respektíve nedostávali toľko šancí, a netrafil som sa do zostavy,“ poznamenal tréner belasých Vladimír Weiss st.

„Veľmi sa teším z dôležitého gólu, ktorý pomohol mužstvu. Skóroval som po dlhšom čase, počas jesene ma trápilo zranenie, potom prišla zimná pauza. Nezačali sme dobre, hrali sme príliš pomaly. Po prestávke to bolo oveľa lepšie. Mali sme dosť šancí, celkovo tam bolo oveľa viac pozitív. Myslím si, že to bol taký bláznivý zápas, dramatický až do konca. Fanúšikovia videli štyri góly. Škoda, že nepadol aspoň ešte jeden do bránky súpera. Máme bod, no určite sme chceli iný výsledok,“ poznamenal Andre Green. Angličan potvrdil svoju univerzálnosť, pretože sa presadil z postu pravého obrancu, na ktorom dohrával druhý polčas.

Po stretnutí sa napokon napriek strate víťazstva usmieval aj hosťujúci kapitán Róbert Polievka. „V prvom polčase sme súpera potrápili. V druhom sa prejavila jeho kvalita a my sme trpeli. Keď chceme na Slovane vyhrať, musíme mať aj kusisko šťastia. Mali sme ho, ale nie zas až tak veľa. Pred zápasom by sme však bod brali,“ poznamenal útočník Dukly a na margo toho, že sa prepracoval na čelo poradia kanonierov, doložil: „Teším sa, ale pre mňa je priorita, aby mužstvo bolo čo najvyššie v tabuľke a ideálne v prvej šestke. Verím, že sa čo najskôr vráti zranený Krstovič. Prajem mu skoré uzdravenie, patrí na ihrisko.“