Azango prestúpil z Trenčína do Trnavy

Azango prestúpil z Trenčína do Trnavy

Nigérijský futbalista Philip Azango prestúpil z Trenčína do Trnavy.

Hráčom Spartaka sa však stane až po skončení tejto sezóny, zmluvu podpísal do konca ročníka 2024/25. Informoval o tom web trnavského klubu.        

Azango verí, že sa mu podarí v Trnave reštartovať kariéru, ktorú mal pred zlomeninou nohy sľubne rozbehnutú. "Pre Spartak som sa rozhodol, lebo cítim dôveru zo strany klubu, veria vo mňa a ja urobím všetko pre to, aby som dôveru nesklamal. Chcel by som so Spartakom vyhrať pohár, prípadne titul, odovzdať to najlepšie zo seba a potom môžem premýšľať nad tým, že by som sa posunul ďalej."        

Príchod Azanga potešil aj trénera Michala Gašparíka, ktorý ho mal vytipovaného medzi možnými posilami. "Je to overený hráč z našej ligy, ktorý sa tu na Slovensku už etabloval. Na svojej pozícii patril k najlepším v lige, ak nebol úplne najlepší. Dokáže hrať z obidvoch strán a typologicky je to opäť hráč, ktorý nám pomôže v našom systéme. Keby v jeho prípade neprišlo k zraneniu, tak si ho ako klub nemôžeme nikdy dovoliť kúpiť, lebo jeho cena bola extrémne vysoká. Pre jeho zranenie a výpadok sa naskytla možnosť takéhoto hráča získať a my sme ju využili. Verím, že sa opäť dostane do starej dobrej formy a bude veľkým prínosom pre tento tím," uviedol pre oficiálny web.