Reklama na futbal v MOL Aréne

Reklama na futbal v MOL Aréne

Po prvom jarnom kole nič nové. Futbalisti Slovana Bratislava aj naďalej vedú súťaž pred druhou Dunajskou Stredou o tri body.

V Zápase mesiaca na Žitnom ostrove sa zrodila remíza 1:1 a na postavení prvých dvoch tímov tabuľky sa teda nič nemenilo. Pred viac ako 9-tisíc fanúšikmi sa hral veľmi dobrý futbal. Ako prví išli do vedenia domáci, keď sa po centri Andzouanu presadil Blackman. Lenže potom sa Dunajskej Strede začali veci komplikovať.

Tréner Adrian Guľa sa najskôr musel vyrovnať so stratou 11-gólového kanoniera Nikolu Krstoviča, ktorému sa obnovilo svalové zranenie. Aj belasí síce prišli pre zranenie o Jurija Medveděva, ktorého na ihrisku nahradil Lukáš Pauschek, no ďalšie straty počítali už iba domáci. V 40. min unikajúceho Malika Abubakariho stiahol Spyridon Risvanis a zaslúžene uvidel z rúk rozhodcu Petra Kraľoviča červenú kartu. Kouč DAC zareagoval stiahnutím kapitána Zsolta Kalmára a nasadením Dominika Kružliaka. V priebehu druhého polčasu sa už Dunajskostredčania viac-menej bránili, ale slovanisti našli len raz recept na ich obranu na čele s výborným brankárom Samuelom Petrášom. Na center Giorgiho Čakvetadzeho si vyskočil Juraj Kucka a na dvakrát dostal loptu do siete – 1:1.

„Bol to emocionálny a energický zápas pred výbornými fanúšikmi, možno najmä po vylúčení na úkor takzvanej hernosti. Veľké zápasy však treba občas v kompaktnosti odpracovať, zvlášť po červenej karte. Keď sme mali o hráča menej, mužstvo ukázalo charakter, dobrú mentalitu, pracovitosť, fyzickú pripravenosť, čo je veľmi cenná správa. V takomto sledovanom zápase proti kvalitnému súperovi sme prišli pre zranenie o Krstoviča, potom aj o vylúčeného Risvanisa a následne pre taktické striedanie o Kalmára. Verte, že to nie je jednoduché. Ukázalo sa, že v našom tíme je súdržnosť a vnútorná sila. Aj vďaka týmto atribútom sme dotiahli zápas aspoň do remízy. Ďakujem fanúšikom, že ocenili nasadenie a pracovitosť tímu,“ zhodnotil stretnutie domáci tréner Adrian Guľa. „Bol to veľmi ťažký a napínavý zápas. Nezačali sme dobre a inkasovali sme lacný gól, ale taký sme prakticky aj dali. Domáci po vylúčení odohrali bojovný zápas v dobre organizovanej obrane. Súper hral s emóciami a bol na nás dobre takticky pripravený. My sme hrali prakticky stále do plných. Mali sme šance, ale domáci brankár Samuel Petráš chytil jednu – dve čisté príležitosti. Ale aj náš Adrián Chovan mal dobré zákroky. Remíza je spravodlivá, ale my sme nehrali tak, ako vieme. Dokážeme hrať lepšie a kvalitnejšie. Niektorí kľúčoví hráči veľmi chceli, ale niekedy to nejde. Dôležité je, že sme v Dunajskej Strede neprehrali. Z tohto výsledku vyťažila Trnava, ktorá skresala z manka. Jar bude ťažká a zaujímavá, ale tak to má byť. Bodaj by takýchto zápasov bolo viac,“ doložil kormidelník belasých Vladimír Weiss st.

Tretia Trnava zaostáva po 19. kole za Slovanom o päť bodov a za Dunajskou Stredou už len o dva. Zdá sa, že na jar budú tieto tri tímy naozaj tuho bojovať o zisk titulu. „Každý zo súperov sa chce na nás dotiahnuť a my musíme tento tlak vydržať rovnako, ako sa nám to podarilo v minulých sezónach. Bod sa nám trochu máli, keďže sme hrali väčšinu zápasu presilovku, no chýbal nám trochu pokoj pri hre s loptou a takisto trpezlivosť. Niekedy sme až príliš chceli,“ skonštatoval zastupujúci kapitán belasých Vernon De Marco. „Vzhľadom na priebeh a okolnosti zápasu musíme bod brať. Škoda červenej karty, ktorá veľmi ovplyvnila zápas. Do konca sezóny je však ešte veľa času a myslím si, že to bude tento rok zaujímavé,“ dodal stredopoliar žlto-modrých Miroslav Káčer.