Bobček ako nový Regáli, debutant Ťapaj ďakuje spoluhráčom

Bobček ako nový Regáli, debutant Ťapaj ďakuje spoluhráčom

Ružomberčania ani na trinásty pokus doma neprehrali s Michalovcami, práve naopak, tri body zostali opäť na Liptove.

Futbalisti Ružomberka určite vnímajú najvýchodnejšieho fortunaligistu ako príjemného súpera, o body ho oberajú so železnou pravidelnosťou. A hoci v prvom jarnom zápase boli opäť lepší, víťazstvo 1:0 svedčí o tesnom dueli, na dôvažok s gólom z kategórie darovaných. 

„Zakričal som spoluhráčovi, nech loptu prikryje a chcel som si ju prevziať, súper nám ju vypichol a z tohto jedného momentu sa napokon zrodila prehra,“ smutne opísal brankár Michaloviec Benjamín Száraz moment 39. minúty, kedy jeho nedorozumenie s novou posilou na ľavej strane obrany Cekličom využil útočník Tomáš Bobček. Ten videl situáciu po svojom: „Počul som, že brankár kričí, že ju má, no zdalo sa mi, že tam môžem byť skôr. Preskočil som obrancu a dal som gól,“ radoval sa ružomberský mladík z prvého zásahu v sezóne. 

Bobček mal na chrbte deviatku, čo je znakom zdravého sebavedomia útočníka, ktorý si vzal číslo po reprezentantovi Regálim. Práve jeho góly po odchode do Belgicka potrebuje dvadsaťjedenročný zakončovateľ nahradiť. „Sme tam na to v ofenzíve viacerí, ale áno, od hrotového útočníka sa góly očakávajú najviac. Posnažíme sa o to,“ verí Bobček. 

Veľký zápas odchytal jeho spoluhráč medzi žrďami Dominik Ťapaj. Že vám to meno nič nehovorí? Nedá sa čudovať, osemnásťročný mladík vo Fortuna lige kvôli zraneniu jednotky Krajčírika debutoval. Aj preto hovoríme o veľkom zápase, hoci v skutočnosti žiadne svetové zákroky predvádzať nemusel. 

„Bola tam prakticky iba jedna strela z kopačky Slebodníka spoza šestnástky. Chalani vzadu mi veľmi pomohli, bol som bez roboty, za čo im ďakujem a vážim si to,“ povedal gólman, ktorý trochu prekvapujúco dostal dôveru namiesto skúsenejšieho Tomáša Frühwalda. „Jasné, že som bol nervózny, keď som sa dozvedel o svojej nominácii. Mal som ale dobrú rozcvičku, tam to zo mňa opadlo a zápas už bol fajn, cítil som sa dobre. Všetci sme veľmi radi, že to takto vyšlo, víťazstvo a navyše s čistým kontom nás teší,“ dodal Ťapaj.