Fortuna liga spúšťa Fantasy. Dostupná je na webe i v aplikácii

Fortuna liga spúšťa Fantasy. Dostupná je na webe i v aplikácii

Fortuna liga prichádza pred jarnou časťou sezóny 2022/23 s obľúbenou Fantasy ligou. Tá je dostupná v aplikácii Fortuna ligy i na webe.

Fantasy liga obľúbenou fanúšikovskou aktivitou. V krátkosti povedané, každý užívateľ či hráč si môže vyskladať na webe či priamo v aplikácii Fortuna ligy svoj tím zložený výhradne z hráčov Fortuna ligy a potom zbierať body na základe ich reálnej výkonnosti na trávniku.   

„Futbal je v prvom rade zábava. Preto chceme prinášať medzi ľudí viac zábavných prvkov či projektov. Koncept Fantasy ligy sme vyvíjali s našim dodávateľom vyše roka. Sme radi, že ho aj vďaka nášmu generálnemu partnerovi Fortuna SK môžeme pred jarnou časťou ponúknuť už konečne ľuďom. Fantasy je dostupná na samostatnom webe či priamo v aplikácii Fortuna ligy, ktorú sme spustili na jeseň 2022,“ hovorí marketingový manažér Fortuna ligy Milan Ondruš a vysvetľuje princíp Fantasy ligy: „Každý fanúšik má virtuálnu sumu a môže si za ňu poskladať svoju zostavu z hráčov jednotlivých klubov našej ligy. Potom už len sleduje, koľko bodov mu jednotliví hráči počas kola nazbierali. Body zbierajú na reálnej výkonnosti na trávnikoch.“   

KDE SI MÔŽETE FANTASY STIAHNUŤ   

Fantasy ligu môže hrať každý. Podmienkou je len platná registrácia. Fantasy je dostupná na webovej adrese fantasy.fortunaliga.sk alebo priamo v aplikácii Fortuna ligy. Tú nájdete na adrese app.fortunaliga.sk alebo priamo v storoch pod názvom Fortuna liga SK. V aplikácii nájdete Fantasy ligu vpravo dole pod slovom „Gaming“. Okrem Fantasy ligy je k dispozícii ešte jedna interaktívna aktivita pre fanúšikov, a to je tipovačka.   

Ak už máte aplikáciu Fortuna ligy vo svojom smartfóne, na to, aby ste mali v nej aj Fantasy ligu, je nutné si aplikáciu aktualizovať.  

 

AKO MÔŽETE FANTASY LIGU HRAŤ   

Hrať Fantasy ligu je veľmi jednoduché. Stačí sa v aplikácii alebo na webe registrovať a zostaviť si svoju jedenástku z hráčov Fortuna ligy, pričom každý fanúšik má k dispozícii sumu sto miliónov eur. Laicky povedané, do nej sa musí zmestiť. Hráči majú vo Fantasy lige iné sumy, najdrahšími sú pätnásťmiliónoví Nikola Krstovič z DAC 1904 a Vladimír Weiss z ŠK Slovan. Po zostavení svojej jedenástke je potrebné ešte vybrať kapitána, ktorý získa dvojnásobný počet bodov.   

Vybrať svoju jedenástku je možné vždy do začiatku prvého zápasu v kole, spravidla do piatku do 17.30 hod. Po tom už zostavu meniť užívateľ nemôže. Zostavu je možné meniť ľubovoľne každý týždeň.   

„Chceme, aby sa v tejto fáze ľudia čo najviac v aplikácii hrali, preto je možné zostavu po kole kompletne vymeniť. Výhodu majú, samozrejme, tí fanúšikovia, ktorí sledujú Fortuna ligu, majú prehľad o zranených hráčoch či hráčoch, ktorí nemôžu nastúpiť napríklad pre kartové tresty,“ hovorí Ondruš a dopĺňa, že najlepší hráči Fantasy budú na konci sezóny aj odmenení. 

BUDÚ AJ MINILIGY?   

Budú. Populárne miniligy, čo znamená, že užívatelia si môžu medzi sebou vytvárať samostatné ligy a vrámci nich súperiť, budú k dispozícii od nadstavbovej časti Fortuna ligy, to znamená, od 10. marca 2023. Teraz je dostupný celkový rebríček a rebríček klubov. Každý užívateľ tak po registrácii a označení svojho obľúbeného klubu zbiera body za svoj klub. 

„Všetko má svoj vývoj, a tak aj Fantasy liga. Je to neustály proces. Len za uplynulý týždeň vyšlo niekoľko nových updatov aplikácie. Od nadstavbovej časti Fortuna ligy budú však dostupné miniligy, v ktorých budú si budú môcť fanúšikovia vytvárať samostatné ligy a súperiť tak medzi sebou. Od nového ročníka plánujeme ďalší update. Ten však bude závisieť aj od skúseností a požiadaviek reálnych užívateľov,“ dopĺňa Ondruš.