Patrik Myslovič na hosťovanie do škótskeho Aberdeenu

Patrik Myslovič na hosťovanie do škótskeho Aberdeenu

Stredopoliar MŠK Žilina Patrik Myslovič odchádza do konca aktuálneho ročníka na hosťovanie do škótskeho Aberdeenu.

Vedenie žltozelených sa dohodlo so Škótmi na hosťovaní do 30. júna 2023 aj s opciou na permanentný prestup. Odchovanec Akadémie MŠK Žilina odohral v "A"-tíme Šošonov za štyri sezóny 94 stretnutí s bilanciou 13 gólov a 8 asistencií.   

"Paťo bol v "A"-tíme už od svojich sedemnástich rokov, čo je pomerne dlhé obdobie. Prešiel si rôznymi etapami, ale posledná polsezóna mu vyšla a bol dôležitou súčasťou tímu. V novembri sme sa pri predlžovaní zmluvy dohodli, že pri prípadnej ponuke budeme otvorení a vydiskutujeme si situáciu. Takáto ponuka prišla, Patrik prejavil záujem vyskúšať škótsku výzvu. Aberdeen na jeho pozícii prišiel o hráča, ktorý bol rovnako na hosťovaní. Priestor by preto mal dostať a bude záležať len na ňom, či a ako sa presadí. Futbalové kvality na to má, počas polročného hosťovania to môže dokázať," uviedol športový manažér MŠK Karol Belaník.   

Patrik Myslovič bol najvyťažovanejším hráčom Žiliny počas jesene. Rodák z Turčianskych Teplíc sa už nachádza priamo v Škótsku, kde sa pripojil k štvrtému tímu škótskej Premier League, nakoľko tamojšia súťaž už naplno pokračuje po skončených Majstrovstvách sveta v Katare.  

"Priznám sa, že som neočakával možnosť zmeniť pôsobisko teraz počas zimy. V Žiline som bol veľmi šťastný, preto prišlo aj k predĺženiu zmluvy. V aktuálnej sezóne sa mi darilo a hrával som pravidelne. Možno aj kvôli tomu prišiel záujem zo Škótska, čo ma v dobrom prekvapilo. Beriem to ako veľkú príležitosť a verím, že som pripravený na túto výzvu. Ďakujem klubu za celé moje pôsobenie pod Dubňom. Veľká vďaka, že som dostával dôveru v mladom veku a že mi klub umožnil spraviť tento krok. Na jednu stranu sa po toľkých rokoch odchádza ťažko, na druhú stranu sa teším na prvú zahraničnú skúsenosť," dodáva žilinská sedmička, ktorá v tejto sezóne nechýbala v základnej zostave Šošonov ani v jednom z osemnástich ligových stretnutí.