Struhár: "Regáliho bude ťažké nahradiť"

Struhár: "Regáliho bude ťažké nahradiť"

Futbalisti MFK Ružomberok odštartovali vo štvrtok zimnú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy už bez kanoniera Martina Regáliho, ktorý prestúpil do belgického KV Kortrijk. Pre chorobu chýbal aj Ivan Krajčírik, brankárska jednotka "Ruže". Piaty tím jesennej časti FL sa v úvode bude pripravovať v domácich podmienkach, následne absolvuje krátky kemp v Maďarsku.

Nováčikmi v kabíne Liptákov sú iba hráči z vlastného prvoligového dorastu, ktorému v "polčasovej" tabuľke v kategórii do 19 rokov patrí druhá priečka. "Už všetci, hráči i my z realizačného tímu, sme sa tešili na tento deň. V príprave dostanú príležitosť aj mladí hráči a budú mať dostatok času, aby preukázali, že aj s nimi treba počítať. Začíname v domácich podmienkach. V prvých dvoch týždňoch sa chceme zamerať na rozvoj kondičných schopností, potom mužstvo vycestuje na krátky kemp - od 17. do 21. januára - do maďarského Gyirmótu, kde odohrá aj dve stretnutia s tamojšími prvoligistami," uviedol tréner MFK Peter Struhár.        

Šéf realizačného tímu už nebude mať k dispozícii ofenzívneho stredopoliara Regáliho, ktorý zamieril do Kortrijku: "Aká je to strata, to sa ukáže až na jar. V každom prípade tohto hráča bude veľmi ťažké nahradiť. Maťo počas predchádzajúcich dvoch sezón podával výborné výkony. Netajím, čakal som, že k tomuto môže dôjsť, aj som to hráčovi prial. Je to veľký profesionál, ktorý makal na sebe a už má aj trochu vyšší vek. Svojou výkonnosťou si určite zahraničný angažmán zaslúžil a dúfam, že sa mu v Belgicku bude dariť."        

Úradujúceho vicemajstra paralyzovali na jeseň vážne zdravotné problémy, no aj dlhodobejší maródi by sa postupne mali vracať. "Našu jesennú časť výrazne ovplyvnila veľká maródka. Absenciami Mateja Kochana, Kristofa Domonkosa a Martina Boďu nám ´odišlo´ veľmi veľa gólov. Prví dvaja tvorili nejakú výstavbu útoku a Martin zase naše akcie zakončoval. Boďa i s ďalším dlhodobým maródom Samuelom Šefčíkom sa už dnes zapojili do tréningu, Domonkos by ich mal nasledovať do nejakých siedmich-desiatich dní a Kochan ku koncu mesiaca," objasnil situáciu Struhár a odkryl aj najbližší cieľ: "Prvým krokom bude úspešne zvládnuť domáci zápas s Michalovcami a potom ďalšie tri stretnutia základnej časti, aby sme boli v prvej šestke."        

Šefčík sa zranil ešte vlani v januári, počas ružomberského sústredenia v Turecku v zápase proti Radnički Niš a odvtedy pauzoval. "S chalanmi som už začal trénovať v závere jesennej časti. Ďalší voľný mesiac som sa chcel dať úplne dokopy. Teraz už musím ísť na sto percent. Na jednej strane cítiť aj strach, veď od môjho zranenia uplynul už skoro rok. Už sa ale na to zlé snažím nemyslieť. Opäť si chcem futbal užívať, hrať a strieľať góly," vyznal sa 26–ročný ofenzívny stredopoliar.        

Program zimnej prípravy MFK Ružomberok:        

14. januára o 13.00 h: MFK Ružomberok – MŠK Považská Bystrica        

17. januára: FC ZTE Zalaegerszeg (Poľ.) - MFK Ružomberok        

21. januára o 13.00 h: Haladás Szombathelyi Haladás (Maď.) – MFK Ružomberok        

28. januára: Zaglebie Sosnowiec (Poľ.) – MFK Ružomberok        

4. februára o 14.00 h: MFK Ružomberok - Puszcza Niepolomice (Poľ.)