Spartak chce pohárovú Európu a držať krok so špicou

Spartak chce pohárovú Európu a držať krok so špicou

​V porovnaní s jeseňou neprišlo vo fortunaligovom klube FC Spartak Trnava k veľkému rezu v kádri. Na úvodnom štvrtkovom tréningu chýbal len Ali Baba, s ktorým už tréneri nepočítali a našiel si nový klub v Grécku. Naopak, po roku sa do kabíny vrátil Filip Twardzik, ktorý bude v Spartaku hosťovať do konca sezóny.

"Tréner Michal Gašparík so svojimi asistentmi privítal rovnú tridsiatku futbalistov. Šancu prebojovať sa do ligového kádra dostali aj viacerí hráči, ktorí počas jesene hosťovali v nižších súťažiach," informoval klubový web tretieho tímu po jesennej časti.        

"Všetci splnili všetky limity, absolvovali všetky tréningy, takže sme komplet pripravení a zdraví. Prípravu sme začali všetci, aj hráči, ktorí boli na hosťovaní. Os tímu sa bude tvoriť na prvom sústredení na Malte. Potom sa s niektorými hráčmi rozlúčime a budeme im hľadať nové kluby. Je s nami už Filip Twardzik, máme vytypované aj ďalšie mená do ofenzívy, ktoré sú v riešení," hovoril po prvom tréningu Michal Gašparík.        

Kouč Spartaka načrtol aj ciele pred jarnou časťou. "Všetci túžime hrať finále pohára na našom štadióne. Na to ešte potrebujeme prejsť cez dvoch súperov. V lige by som chcel zachytiť úvod, aby sme sa čo najdlhšie držali Slovana a Dunajskej Stredy. Chceme pohárovú Európu, ale poškuľujeme po lepšom ako treťom mieste."    

Zimná posila Spartaka Filip Twardzik (foto: TASR)


Spartak čaká už na budúci týždeň účasť na Tipsport Malta cupe. Prvý zápas odohrajú spartakovci v stredu 11. januára o 16.00 h proti Zlínu. Druhý zápas skupiny je naplánovaný na sobotu 14. januára (16.00 h) proti nemeckému druholigistovi zo Sandhausenu. Turnaj vyvrcholí vo štvrtok 19. januára, keď sa odohrajú zápasy o celkové umiestnenie.        

Po návrate na Slovensko odohrajú spartakovci 25. januára v domácich podmienkach prípravný zápas so Šamorínom a 27. opäť odletia na Maltu. V rámci druhého sústredenia absolvujú 31. januára stretnutie s dánskym Aalborgom. Krátko po návrate ich 4. januára čaká v Rakúsku generálka s Hartbergom.        

Program zimnej prípravy:        

11. januára: FC Spartak Trnava - Zlín (Tipsport Malta cup, 16.00 h)        

14. januára: FC Spartak Trnava - Sandhausen (Tipsport Malta cup, 16.00 h)        

19. januára: zápas o umiestnenie (Tipsport Malta cup)        

25. januára: FC Spartak Trnava - Šamorín (11.00)        

31. januára: FC Spartak Trnava - Aalborg        

4. februára: FC Spartak Trnava - Hartberg