Podbrezová omladzuje. Do jarnej časti bez Grendela a Breznaníka

Podbrezová omladzuje. Do jarnej časti bez Grendela a Breznaníka

​Futbalisti Podbrezovej začali v utorok zimnú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy už bez dvojice skúsených hráčov Erika Grendela a Michala Breznaníka. Na úvodnom zraze sa hlásilo trénerom 22 hráčov a traja brankári.

Chýbali aj ďalší hráči. Martin Talakov sa pripojí k mužstvu neskôr, Alex Molčan netrénoval pre zranenie a Petra Kováčika čaká po operácii dlhšia rekonvalescencia. Káder opustili dve skúsené ikony "železiarov" - Erik Grendel (prestup do Pohronia) a Michal Breznaník (hrať bude v Kalinove). Na odchode do zahraničia je i útočník Moses Cobnan a štvrtým odchádzajúcim je Marcel Vasiľ.        

"Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie rozlúčiť sa s dvojicou Grendel - Breznaník. S Michalom Breznaníkom sme navyše kamaráti, nebolo to iba na profesijnej úrovni. Vyhodnotili sme v klube ako najvhodnejší moment pomaličky káder omladzovať. Ak ho chceme omladzovať, tak skúsení hráči budú odchádzať. Obaja sú pre nás legendy, pomohli nám k postupu do Fortuna ligy. Mali veľký vplyv na ihrisku i v kabíne. Verím, že sa ich žezla teraz chopia iní hráči," vyjadril sa k spomínaným odchodom generálny manažér FK Železiarne Podbrezová Miroslav Poliaček, pričom k ďalšiemu pôsobeniu Cobnana dodal: "Veľmi reálne vyzerá jeho odchod. Udiať by sa tak malo v najbližších dňoch, ak v novom pôsobisku prejde zdravotnou prehliadkou. Bude to veľká vec pre neho i samotný klub. S ním odíde od aj určitá naša produktivita, takže sa budeme snažiť Mosesa nahradiť."        

Podbrezová získala z Pohronia Patrika Blahúta, ktorý vie hrať aj na hrote útoku. Ide nateraz o jedinú zimnú posilu. Tento 25-ročný futbalista doposiaľ pôsobil iba v Pohroní, nový angažmán je pre neho výzvou. "Nebol to jednoduchý odchod, predsa len som v Pohroní pôsobil desať rokov, takže som si trochu poplakal. Na Slovensku je to rarita, že je takto dlho hráč v jednom klube. Veľmi sa teším na pôsobenie v Podbrezovej. Prvoligové zápasy majú svoje čaro a chýbalo mi to. Páči sa mi hra ´železiarov´. Nečaká ma nič ľahké, prichádzam do rozbehnutého vlaku, ale budem sa snažiť čo najrýchlejšie v novom tíme adaptovať, predsa len, nie som už najmladší. Verím, že sa mi to podarí a pobijem sa o stabilné miesto v zostave," uviedol na utorňajšom zraze Patrik Blahút.         

Z príchodu Blahúta má radosť aj tréner Podbrezovej Roman Skuhravý: "Hľadali sme hráča, ktorý prinesie do našej hry rýchlosť. A to Paťo Blahút spĺňa. Pre nás je cieľom čo najrýchlejšie ho zapracovať do kádra spolu s mladými futbalistami. S jeho príchodom budú súvisieť aj odchody. Zmena je niekedy bolestivá, ale pre náš projekt veľmi dôležitá. Erik Grendel a Michal Breznaník urobili pre nás neoceniteľné služby, ale v tejto chvíli potrebujeme, aby mladí hráči a predovšetkým stredná generácia prebrali líderské role. Čas ukáže, do akej miery bol tento krok správny."        

Podbrezovskí futbalisti počas zimnej prípravy odohrajú sedem duelov, z toho iba jeden v domácom prostredí. Najbližšie ich čaká dvojzápas v Brne proti tamojšej Zbrojovke a SK Líšeň (14. januára), následné vycestujú do Budapešti, kde si 21. januára zmerajú sily s FC Újpest. O štyri dni neskôr sa stretnú v Žiline s fortunaligovým MŠK a 28. januára privítajú na vlastnom ihrisku druholigistu FK Pohronie.       

Generálkou na jarnú časť v najvyššej súťaži majú byť 4. februára dva zápasy, oba na východe republiky na ihriskách súperov s FC Košice a FC Tatran Prešov.        

Program zimnej prípravy:        

14. januára: Zbrojovka Brno – FK Železiarne Podbrezová         

14. januára: SK Líšeň – FK Železiarne Podbrezová /v Brne/        

21. januára: Újpest FC – FK Železiarne Podbrezová        

25. januára: MŠK Žilina – FK Železiarne Podbrezová        

28. januára: FK Železiarne Podbrezová – FK Pohronie        

4. februára: FC Košice – FK Železiarne Podbrezová        

4. februára: FC Tatran Prešov - FK Železiarne Podbrezová