V Michalovciach bez Jeřábka a Mendeza, Hrnčár sa teší na Turecko

V Michalovciach bez Jeřábka a Mendeza, Hrnčár sa teší na Turecko

​Kvarteto brankárov a 21 hráčov do poľa sa hlásilo trénerovi Norbertovi Hrnčárovi na úvodnom zraze zimnej prípravy futbalového fortunaligistu MFK Zemplín Michalovce.

Zemplínčania prvýkrát v novom roku trénovali na vedľajšom ihrisku s umelou trávou, pričom ich káder zatiaľ prešiel minimálnymi zmenami. Kolektív sa spoločne zišiel po vyše mesačnej prestávke, zo stabilných hráčov chýbali Matúš Marcin (doliečuje si zranenie) a Igor Žofčák (pracovné povinnosti). "Bolo to netypické obdobie, keďže kvôli svetovému šampionátu je zimná prestávka dlhšia ako po minulé roky. Oddýchli sme si my tréneri aj hráči, ktorí však museli plniť tréningové plány, a teraz sa už všetci tešíme na prípravu. Tá bude prebiehať nielen v domácich podmienkach, ale aj v zahraničí. Som veľmi rád, že do Turecka môžeme ísť, budeme tam desať dní pokope. Trošku zmeníme klímu aj prostredie. Verím, že ten čas v dobrých tréningových podmienkach využijeme naplno," povedal lodivod Norbert Hrnčár pre oficiálny web Zemplína.        

"V prvých dňoch nás čakajú bežecké, silové aj herné tréningy, takže kombinácia všetkého, čo potrebujeme. Máme mesiac na to, aby sme sa čo najlepšie pripravili nielen na prvý zápas, ale na celú jarnú časť," pokračoval šéf realizačného tímu MFK Zemplín. Jeho zverencov počas prípravy preveria nielen mužstvá z domácej ligy, ale aj zaujímaví protivníci spoza hraníc. "Hľadali sme súperov približne nášho rangu, aby sme boli v dobrej konfrontácii."        

Na jar sa už Michalovčania nebudú môcť spoľahnúť na služby dvoch pilierov zadných radov Michala Jeřábka a Alejandra Méndeza, takže prioritou klubu je zaplátať diery na stopérskom poste aj na ľavej obrane. "Uvidíme, čo prinesie január. Nejde všetko ľahko a hladko, treba byť trpezlivý. Verím, že adekvátne náhrady sa nám podarí zohnať," uviedol Hrnčár a na margo Adlera Da Silvu, ktorý sa tiež nezapojil do prípravy a jeho zotrvanie je otázne, skonštatoval: "Situácia okolo neho sa viac vyjasní v priebehu tohto mesiaca. Mal by sa zapojiť do prípravy so Slovanom. Keď sa nevráti, tak budeme na to reagovať. Nejaké alternatívy do útoku máme. V tomto smere nás nič netlačí, aby sme museli rýchlo zháňať nejakú náhradu."        

Na prvom tréningu - okrem mladíkov z dorastu Petra Sukovského, Myroslava Mahurského, Marcela Tancoša, Rolanda Buhaja a Norberta Mattu - sa objavila iba jedna nová tvár. Je ním 20-ročný dobre stavaný český stopér David Štětka, odchovanec pražskej Slavie, ktorý naposledy hosťoval v Sokole Hostouň. V Michalovciach je zatiaľ na skúške. "Vedenie zemplínskeho klubu pracuje aj na ďalších posilách, v tomto týždni by mal pribudnúť ešte jeden stredný obranca zo zahraničia," pripomenul oficiálny web klubu.        

Do tréningového procesu sa zapojili už aj Filip Vaško a Issa Adekunle, ktorí v závere jesene pauzovali pre zranenie. V kádri už nefiguruje brankárska trojka Matej Vajs, ktorému koncom roka vypršala zmluva.        

Program zimnej prípravy:        

11. januára: Michalovce - Liptovský Mikuláš (12.00)        

14. januára: Banská Bystrica - Michalovce (12.00 v Tatranskej Lomnici)        

17. januára: Michalovce - Kazincbarcika (12.00)        

21. januára: Wisla Plock - Michalovce (11.00)        

24. januára: súper v riešení        

27. januára: Voždovac - Michalovce        

4. februára: Nowy Sacz - Michalovce (11.00 v Poprade)