Dukla začala zimnú prípravu aj s kapitánom Polievkom

Dukla začala zimnú prípravu aj s kapitánom Polievkom

​V utorok popoludní začali zimnú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy futbalisti banskobystrickej Dukly aj s útočníkom a kapitánom mužstva Róbertom Polievkom. Ten sa podľa vlastných slov možným odchodom nateraz nezaoberá.

Úvodný tréning na mestskom mládežníckom štadióne v Radvani na umelej tráve absolvovalo osemnásť hráčov a dvaja brankári. V kádri už nefigurujú obranca Cyriaque Mayounga, ktorý ukončil zmluvu a stredopoliar Lukáš Gašparovič, ktorý sa z hosťovania vrátil do Petržalky.       

Banskobystričania sa posilnili o 25-ročného záložníka Adriána Káčeríka. Pod Urpín prišiel z Liptovského Mikuláša a podpísal jeden a pol ročný kontrakt. "Pre zdravotné problémy nám chýba tretí brankár Filip Baláž a z rovnakého dôvodu ešte dvaja hráči Adrián Slávik a Branislav Ľupták. Verím, že sa do troch dní pridajú k mužstvu. Od budúceho týždňa by sme už mali mať celý káder pohromade. Verím, že všetci budú už zdraví," vyjadril sa športový riaditeľ MFK Dukla Jozef Mores, pričom nevylúčil ani ďalšie zmeny v aktuálnom kádri: "Na transferovom poli budeme aktívni. Súčasťou kádra je i Róbert Polievka. Rátame s ním pre odvetnú jarnú časť Fortuna ligy. Ponuky na jeho prestup sme dostali, keďže je to pre trh zaujímavý hráč. Ak sa však nič výnimočné nestane, tak v klube zostane."  

Róbert Polievka na prvom tréningu v roku 2023 (foto: TASR)      

Futbalisti banskobystrickej Dukly odohrajú v januári päť prípravných zápasov. Prvý práve na mládežníckom štadióne v Radvani 11. januára proti 1. FC Tatran Prešov. O tri dni neskôr si zmerajú sily v Tatranskej Lomnici s Michalovcami a následne ich čaká sústredenie v Prahe. V rámci tohto pobytu nastúpia v Prostějove 17. januára proti tamojšiemu 1. SK Prostějov a 21. januára ich čaká súboj s FK Mladá Boleslav na ihrisku v tomto českom meste. Posledný prípravný zápas sa uskutoční opäť na umelej tráve v Radvani 28. januára, súperom Dukly bude druholigový Dolný Kubín. "Čaká nás extrémne krátka príprava, keďže už 4. februára hráme doma pohárový zápas s bratislavským Slovanom. Máme v januári jeden krátky tréningový blok v Prahe. Som rád, že trošku zmeníme prostredie. Cieľ do jarnej časti sa nemení. Samozrejme pozeráme na hornú časť tabuľky, kto by nechcel byť v prvej šestke, ale ak sa nám to nepodarí, tak hlavným cieľom zostane záchrana Dukly v najvyššej súťaži," uviedol na úvodnom zraze tréner Dukly Michal Ščasný, pričom netajil, že by sa potešil novým posilám: "Zmeny v kádri nie sú veľké, ale uvidíme, čo nastane v januári. Vieme, kde nás tlačí topánka, nemáme niektoré posty zdvojené. V hlave máme nejaké mená."        

Najväčší záujem zo strany slovenských klubov je o kapitána Banskej Bystrice Róberta Polievku. Ten sa pred Vianocami oženil a následne absolvoval sviatky v kruhu najbližšej rodiny. Možným odchodom z Dukly sa nateraz nezaoberá. V utorok na popoludňajšom brífingu pred médiami povedal: "Som rád, že môžem byť v Banskej Bystrici. Majiteľov klubu i trénerov teší, že som sa zapojil do zimnej prípravy. Takisto to cítim aj ja, pretože som tu šťastný. Momentálne neviem povedať, čo bude ďalej. Musela by prísť naozaj ´bombová´ ponuka, ktorá by sa nedala odmietnuť. Teší ma, že je o mňa záujem. Viem, že o mne kluby rokujú, ale ja môžem ovplyvniť iba môj výkon na ihrisku, tomu sa chcem venovať. Rokovanie o mne prebiehajú na úrovni majiteľov klubov, ku mne sa to ešte nedostalo. Mňa sa nesnažili tým zaťažovať. Takže sústreďujem sa na prípravu, ktorá bude rýchla. V prvom rade chcem mať čistú hlavu a snažím sa ju aj mať."        

Program zimnej prípravy:        

11. januára: MFK Dukla B. Bystrica – 1. FC Tatran Prešov, (Radvaň, 12.00 h)        

14. januára: Zemplín Michalovce – MFK Dukla B. Bystrica (Tatranská Lomnica, 12.00 h)        

17. januára: 1. SK Prostějov – MFK Dukla B. Bystrica (Prostějov, 13.00 h, v rámci sústredenia v Prahe)        

21. januára: FK Mladá Boleslav – MFK Dukla B. Bystrica (Mladá Boleslav, 15.00 h, v rámci sústredenia v Prahe)        

28. januára: MFK Dukla B. Bystrica – MFK Dolný Kubín (Radvaň, 11.00 h)        

pozn. Časy stretnutí nie sú definitívne, môžu sa ešte zmeniť