Útočník Martin Regáli prestupuje z MFK Ružomberok do KV Kortrijk.

Útočník Martin Regáli prestupuje z MFK Ružomberok do KV Kortrijk.

Na základe dohody oboch tímov prestupuje slovenský reprezentant Martin Regáli z MFK Ružomberok do belgického tímu hrajúceho najvyššiu belgickú ligu KV Kortrijk. Informovala o tom oficiálna stránka ružomberského tímu.

29-ročný ofenzívny futbalista je odchovancom Tatranu Prešov. Ako hráč prešovského klubu hosťoval v Kapušanoch a následne viackrát v Michalovciach, kam napokon prestúpil v lete 2013. Po šiestich rokoch viedli jeho kroky pod Čebrať. V Ružomberku sa stal neodmysliteľnou súčasťou A mužstva, pričom tímu výrazne pomáhal gólmi a asistenciami. 

Celkovo odohral v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži 153 zápasov, v ktorých dal 35 gólov, pričom 30 ich dal v drese Ružomberka. V aktuálnej sezóne sa presadil v 17-tich zápasoch sedemkrát a pridal aj dve asistencie. Aktuálne je najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom Ružomberka na jeseň.   

Vďaka svojim výkonom sa minulý rok stal súčasťou slovenskej reprezentácie, kde si doteraz pripísal štyri štarty v súbojoch s Nórskom, Azerbajdžanom, Čiernou Horou a Čile. Pre Regáliho bude aktuálne 16-ty tím najvyššej belgickej súťaže prvou zahraničnou futbalovou skúsenosťou. 

"Tri a pol roka som strávil v ružomberskom klube. Už som sa tam viac menej usídlil. Nie je jednoduché takéto pôsobisko opustiť, ale beriem to ako posun vpred. Odmala som túžil raz hrať v cudzine a teraz sa môj sen aj naplnil. Plne som si vedomý, že belgická liga je vážna súťaž a že ma nečaká nič ľahké," uviedol 29–ročný Regáli pre TASR.