​Filip Twardzik sa vracia do Spartaka Trnava

​Filip Twardzik sa vracia do Spartaka Trnava

Český stopér Filip Twardzik (29) sa vracia do po približne roku do Spartaka Trnava. S aktuálne tretím klubom Fortuna ligy sa dohodol na hosťovaní do konca aktuálnej sezóny.

Filip Twardzik je aktuálne hráčom rakúskeho klubu LASK Linz, kde prestúpil pred rokom práve z trnavského Spartaka. Jeho zranenie členka ho však vyradilo zo zostavy, no ani po uzdravení sa do zostavy rakúskeho klubu už nedostal. Aj preto sa dohodol so Spartakom Trnava na hosťovaní do konca aktuálnej sezóny.   

„Chcel som niečo nové, na začiatku sa mi darilo, ale potom som sa zranil a ťažko som sa dostával do zostavy. Uzdravil som sa, ale prišiel nový tréner, sezóna sa rozbehla a bolo to ťažké. Som však rád, že som naspäť na Slovensku v Spartaku,“ povedal pre oficiálnu stránku Spartaka Trnava Filip Twardzik. 

Filip Twardzik bude hosťovať v Spartaku do konca aktuálnej sezóny (foto: Spartak Trnava)  

Twardzik prišiel do slovenskej Fortuna ligy v roku 2018, keď sa upísal Ružomberku. Od začiatku roka 2021 však bol už stabilnou súčasťou obrany Spartaka Trnava. Vo Fortuna lige odohral dovedna 68 zápasov (26 v drese Spartaka Trnava a 39 v drese Ružomberka), v ktorých dal 12 gólov.

„Nesmierne ma teší, že sa nám podarilo získať do defenzívy hráča Filipových kvalít. Ide o hráča, ktorý je platný nielen pri plnení obranných povinností ale aj pri výstavbe útoku. Dlhými prihrávkami dokáže výborne prenášať ťažisko hry, je silný v súbojoch a sebavedomý. Verím, že spolupráca bude prospešná pre obe strany. Od Filipa očakávame, že nám pomôže naplniť naše tohtosezónne ciele a zároveň veríme, že Spartak pomôže jemu dostať sa znova do formy, aby sa opäť presadil v Linzi,“ povedal prezident klubu Peter Macho.