Mendez prestupuje z Michaloviec do DAC 1904

Mendez prestupuje z Michaloviec do DAC 1904

​Aktuálne druhý tím tabuľky hlási ďalšiu posilu do svojich radov. Obranu DAC 1904 vystuží Alejandro Mendez, ktorý prichádza z fortunaligových Michaloviec.

Alejandro Mendez podpísal zmluvu s DAC 1904 do konca júna 2026. Dvadsaťjedenročný španielsky ľavý obranca prichádza na prestup z Michaloviec.   „Počas predošlých dvoch rokov som pôsobil na Slovensku a mal som možnosť presvedčiť sa, že DAC je veľký klub. Príchod do Dunajskej Stredy ma veľmi teší a považujem to za výborný krok v mojej kariére. Keď mi môj agent zavolal a povedal, že sa naskytla príležitosť prestúpiť do DAC-u, jednoznačne som mu povedal: áno, chcem tam ísť. Budem sa snažiť pomáhať mužstvu najlepšie ako viem, aby sme spoločne dosiahli úspechy,“ vyhlásil Alex Mendez, ktorý nastupuje na pozícii ľavého obrancu. „Viem, že boj o miesto v zostave nebude jednoduchý, pretože Eric Davis je pre mňa jeden z najlepších hráčov celej ligy a na poste ľavého obrancu hral veľmi dobre aj Yhoan Andzouana. Verím však, že pokiaľ budem podávať výkony ako počas doterajšej kariéry, dostanem šancu v základnej jedenástke a budem posilou.“ Mendez bol stabilnou súčasťou zostavy východniarov. Na jeseň nevynechal v drese MFK Zemplín ani minútu.

Alex Mendez (nar. 28. júla 2001) je rodákom z Elche a odchovancom tamojšieho CF Celtic. Neskôr pôsobil v akadémii neďalekého CD Alcoyano, odkiaľ v januári 2020 prestúpil do MFK Zemplín Michalovce. V mužstve z východného Slovenska nazbieral počas štyroch sezón 65 štartov vo Fortuna lige. Po skončení jesene s DAC trénoval a zasiahol aj do prípravného stretnutia proti Slovanu Bratislava. Stal sa prvým španielskym futbalistom v histórii DAC-u.

„Tešíme sa z príchodu Alexa Mendeza. Je to hráč na ľavú stranu obrannej formácie, ktorý spĺňa naše kritériá nielen vekové, ale aj fyzické, hlavne rýchlostno-vytrvalostné, a tiež technické. Veríme, že dobre zapadne do mužstva a zvýši konkurenčné prostredie na ľavej strane obrany, kde je to pre nás veľmi potrebné,“ vyjadril svoje myšlienky tréner Adrian Guľa.