DAC 1904 s prvou zimnou posilou. Je ňou Ioannis Niarchos

DAC 1904 s prvou zimnou posilou. Je ňou Ioannis Niarchos

​Ioannis Niarchos prestupuje z FC ViOn do Dunajskej Stredy. 23-ročný grécky útočník posilní ofenzívne rady DAC-u.

Ioannis Niarchos sa stal hráčom DAC 1904. Do mužstva vedeného trénerom Adriánom Guľom prišiel zo Zlatých Moraviec. Nový klub podpísal s hráčom zmluvu do konca júna 2026.   

„Som veľmi šťastný, že som sa mohol pripojiť k Dunajskej Stredy. Ponuka ma veľmi potešila, uvidíme, ako sa mi bude dariť v novom prostredí. Pri výbere DAC zohral dôležitú úlohu aj hlavný tréner. Je to možno najlepší tréner v lige, ktorý verí mladým hráčo, aj preto som tu,“ hovorí nový útočník aktuálne druhého tímu tabuľky, ktorý bude v DAC nosiť číslo 9.   

Ioannis Niarchos (nar. 26. júna 2002) pochádza z Atén a je odchovancom tamojšieho Panathinaikosu. V zeleno-bielom veľkoklube prešiel mládežníckou akadémiou, dostal sa aj do gréckej reprezentácie do 16 rokov. Na jeseň 2020 prestúpil do Senice, kde hrával za devätnástku a postupne sa začal presadzovať aj v A-mužstve. Svoj prvý gól v profesionálnom futbale dosiahol v auguste 2021 práve proti DAC-u pri remíze 1:1 na Záhorí. Za Senicu nastúpil v 33 stretnutiach Fortuna ligy, skóroval štyrikrát a pripísal si aj štyri asistencie. V lete tohto roka sa stal hráčom Zlatých Moraviec, kde pridal ďalších 16 ligových štartov a 5 gólov (všetky nastrieľal v záverečných siedmych jesenných kolách). Celkovo tak má v našej najvyššej súťaži na konte 49 zápasov, 9 gólov a 5 asistencií.   

„Ioannis je z nášho pohľadu veľmi zaujímavý hráč, nielen typológiou a gólovosťou, ale aj vekom. Sledovali sme ho dlhšiu dobu, ja som mal o ňom informácie už aj z čias jeho pôsobenia v Senici. Jeseň sme na hrotovej pozícii dohrávali s mimoriadne kvalitným Nikolom Krstovićom a talentovaným Lukasom Leginusom, preto keď sa naskytla možnosť získať Ioannisa, klub preukázal interes a rozhodol sa vstúpiť do jednaní. Som veľmi rád, že sa nám podarilo dostať ho do nášho klubu, pretože v závere jesene mal vynikajúcu gólovú formu a v hre o jeho služby bolo viac mužstiev,“ skonštatoval tréner DAC 1904 Adrian Guľa. 

"Ioannis je futbalista, ktorý už má niečo za sebou na Slovensku. Ako mládežnícky hráč bol na skúške vo viacerých kluboch, kým ho získala Senica. Zlaté Moravce odviedli v posledných mesiacoch dobrú robotu, keď mu dali skutočnú šancu na profesionálnej úrovni a Ioannis nesklamal. Sme radi, že náš káder posilnil útočníka s takouto typológiou, ktorý je silný v napádaní aj na poste hrotového útočníka. Okrem toho je veľmi nebezpečný pri štandardných situáciách. Sme nadšení, že zimnú prípravu môžeme začať s ním v našich radoch,“ privítal hráča v klube športový riaditeľ DAC Jan Van Daele.