Stovka ozdobená triumfom

Stovka ozdobená triumfom

Futbalisti Dunajskej Stredy v dohrávke 11. kola zdolali piaty Ružomberok 1:0 a to znamená, že prezimujú na druhej priečke s trojbodovým mankom na vedúci Slovan Bratislava.

Žlto-modrí len potvrdili obdivuhodnú formu, do ktorej sa dostali v závere jesennej časti. V poslednom súťažnom dueli roka vyhrali piaty zápas v sérii, celkovo neprehrali už jedenásť fotunaligových stretnutí (8-3-0). Ružomberok sa stále trápi a to najmä strelecky. Výsledok? Päť stretnutí po sebe bez víťaznej bodky (0-3-2).

Duel na Žitnom ostrove mohli ovládnuť oba tímy. V prvom polčase nič nenasvedčovalo tomu, žeby Liptáci mali zaskočiť favorita. Dunajská Streda tlačila a hernú prevahu dokumentovala gólom Sebastiana Nebylu. Keď po zmene strán hlavný rozhodca Ivan Kružliak vylúčil hosťujúceho Alexandra Mojžiša, zdalo sa, že sa zápas už len dohrá. Opak bol pravda! Liptáci nemali čo stratiť a aj v desiatich hráčoch vrhli sily do útoku. Vypracovali si nepríjemné štandardné situácie, šestnástku súpera zasypali centrami a dostali sa aj do dvoch výborných šancí. Strelu Jána Masla z priameho kopu zneškodnil brankár Samuel Petráš a Marko Kelemen netrafil v čistej príležitosti bránku. To už tribúny MOL arény dávali najavo nespokojnosť neustálym piskotom. Napokon to však domáci dotiahli do najtesnejšieho víťazstva a v prvom jarnom kole budú mať na domácom ihrisku šancu v šlágri kola so Slovanom dostať sa na prvú priečku tabuľky!

„Bol to dobrý a dramatický zápas až do konca. V prvom polčase sme však videli skôr taktické predstavenie. My sme nehrali rýchlo a ešte nás aj upokojil gól na 1:0 po nádhernej akcii. Robili sme málo nábehov a hrali sme viac na držanie lopty. To sme si potrebovali vysvetliť. V druhej časti hry sme boli jasne lepší až do vylúčenia. Po ňom stavil súper všetko na jednu kartu a my sme sa prezentovali tak, že už si to chceme len uhrať, čo sa nám mohlo vypomstiť. Ružomberok sa dostal do dobrých situácií, mali sme to zavrieť z protiútokov. Cením si, že mužstvo ukázalo tímového ducha a opäť neinkasovalo. Vieme, čo máme zlepšovať a budeme na tom intenzívne pracovať. Súčasná výsledková séria je pre nás veľmi cenná,“ povedal po stretnutí tréner DAC Adrian Guľa.

Víťaznú bodku za jeseňou teda zariadil Sebastian Nebyla. „Mám z toho veľkú radosť. Viac ako gól ma však teší, že sme zvíťazili v ťažkom zápase. Mohli sme ho zavrieť aj skôr druhým presným zásahom, šance sme na to mali. Súper sa stále tlačil do našej šestnástky a som rád, že sme napokon neinkasovali a zvíťazili 1:0. Pre nás je to nesmierne dôležité víťazstvo,“ poznamenal reprezentant Slovenska v kategórii do 21 rokov.

Pre Dunajskú Stredu to bol 100 fortunaligový duel v MOL aréne, kde majú hráči DAC veľmi dobrú bilanciu (62-25-13, skóre 185:85). Ak sa im bude dariť aj na jar, určite budú naháňať Slovan Bratislava. „Trojbodové manko na Slovan nie je zlé, tešíme sa z našej úspešnej šnúry. Verím, že na jar nadviažeme na súčasnú fazónu,“ uviedol Sebastian Nebyla.

LEN TÁ EFEKTIVITA…

Ružomberčania hrali v početnej nevýhode naozaj dobre a mali príležitosti na to, aby otočili skóre. „Som hrdý na mužstvo. Dokázali sme o desiatich DAC zavrieť. Ukázali sme, že vieme hrať futbal. Domáci fanúšikovia pískali a to o ničom svedčí. Žiaľ, trápi nás koncovka. Šance sme mali, ale nevyužili sme ich. To nás stálo body,“ povedal jeden z najlepších Ružomberčanov na ihrisku Marek Zsigmund.