Šlágrom zápas Trenčín – DAC, Slovan privíta „Ružu“

Šlágrom zápas Trenčín – DAC, Slovan privíta „Ružu“

Pozvánka na zápasy 18. kola Fortuna ligy.

Trnava – Skalica (piatok, 17.30) - VOYO, Nova Sport

Dve prehry z posledných troch zápasov fanúšikov Spartaka nepotešili, na Podbrezovú si určite trúfali a s DAC neuspeli dokonca v priamom „šesťbodovom“ súboji tabuľkových susedov. Práve preto doma proti Skalici nič iné ako tri body neprichádza pre bílích andelov do úvahy. Štvorbodová strata na druhý DAC je stále zmazateľná, horšie vyzerá sedem bodov na vedúci Slovan, ale v skupine o titul sa ešte môže udiať čokoľvek. Skalica je predposledná, má však sedem bodov k dobru pred Liptovským Mikulášom. Sériu prehier uťala víťazstvom v Podbrezovej a bodovala aj pri bezgólovej remíze doma s Michalovcami. Na Štadióne Antona Malatinského sa od Záhorákov veľa nečaká, môžu iba prekvapiť.

Michalovce – Žilina (sobota, 15.00) - VOYO

Zemplínčania prehrali iba jeden z posledných štyroch zápasov. Naučili sa bodovať, vedia aj príjemne prekvapiť víťazstvom. Podarí sa im to však doma proti Žiline? Ešte pred týždňom by sme hovorili o zdecimovaných šošonoch, ktorých môže zdolať ktokoľvek. Videli ste však zápas so Slovanom? Škoda hovoriť, Michalovce sa jednoducho majú čoho obávať. Doma ale určite nepustia perie ľahko, ich hráči pod taktovkou trénera Hrnčára na lavičke a hrajúcej legendy Igora Žofčáka na ihrisku vedia byť poriadne húževnatí a ak im vyjde deň, ani prekvapenie nie je vylúčené.

Podbrezová – Liptovský Mikuláš (sobota, 15.00) - VOYO

Súboj štvrtého s posledným má jasného favorita v tíme domácich. Podbrezová zvládla derby proti Banskej Bystrici, ktorú zdolala 2:0, hoci v defenzíve neraz poriadne horela a veľa toho musel hasiť brankár Ludha. Liptáci smerujú od desiatich k piatim, slabou náplasťou na ligové neúspechy bol pohárový postup do štvrťfinále cez treťoligovú Bánovú. Škoda Václavíkovej penalty v závere zápasu s Trenčínom. Nedal a Liptáci tak majú na konte stále jedno jediné víťazstvo. Alarm už bliká a húka, situácia je zlá.

Trenčín – Dunajská Streda (sobota, 15.00) - VOYO

Boj o účasť v skupine o titul bude v tejto sezóne nezvyčajne dramatický. Čierneho Petra má aktuálne v rukách tím Trenčína, ktorý získal v posledných troch zápasoch len jeden bod. Aj zo siedmeho miesta samozrejme vie na jar hrať o Európu, ale to nie je cieľom ambiciózneho celku. Preskočiť však Žilinu, Podbrezovú či Ružomberok? Bude to nesmierne náročné a cesta vedie jedine cez víťazstvá, hoci aj proti silnému DAC. Hostia vyhrali trikrát po sebe, sú na výbornom druhom mieste a na vedúci Slovan strácajú tri body. V DAC si futbal užívajú, sme ale zvedaví, ako zvládnu ťažký zápas pod Čákovým hradom.

Zlaté Moravce – Banská Bystrica (sobota, 15.00) - VOYO

Zápas desiateho s ôsmym tímom tabuľky síce nepatrí medzi šlágre, ale pre oboch aktérov má vysokú dôležitosť. Domáci sú akoby obrodení po príchode trénera Galáda, v štyroch zápasoch pod jeho taktovkou nazbierali desať bodov a už len tri strácajú na siedmy Trenčín. Banskobystričania sú na tom ešte lepšie, škoda nezvládnutého derby pred týždňom, takto kráčajú s Trenčanmi plece pri pleci do zaujímavého finišu základnej časti. V sobotu môžu vyhrať obaja a remíza tiež vôbec nebude prekvapením, dokonca sa núka ako celkom vhodný výsledok. Hlavne ale nech je gólová!

Slovan – Ružomberok (nedeľa, 17.30) - VOYO, DajTo

O titul jesenného majstra hrajúci Slovan privíta piaty Ružomberok, ktorý si minulý týždeň spravil pre technické problémy vo vyhrievacom systéme nedobrovoľné voľno. Liptáci tak majú v závere jesene dvojzápasové manko a v zime sa budú musieť popasovať s minimálne jednou dohrávkou. Belasí po výprasku v Žiline budú hrať už iba doma a cieľ je jasný, rozlúčiť sa s vydarenou jeseňou víťazne a spraviť si čo najvýraznejší náskok pred jarnou časťou. S „Ružou“ Slovan doma prehral naposledy v apríli 2014 po góloch Bartoša a Ďubeka znižoval v závere Halenár, čosi podobné by bolo opäť veľkým prekvapením.