Kaprálik: Reprezentácia by bola splnený sen

Kaprálik: Reprezentácia by bola splnený sen

Žilina zdolala Slovan nečakane vysoko 4:1, všetky góly žltozelených zaznamenal Adrián Kaprálik.

Fenomenálny výkon predviedol žilinský krídelník Adrián Kaprálik. Už v prvom polčase trhal obranu Slovana a tiež sieť za brankárom Chovanom, ktorú napol trikrát a zaznamenal čistý hetrik. Aby toho nebolo málo, v 81. minúte pridal štvrtý gól. „Najdôležitejšie je, že sme vyhrali. Už sme potrebovali tri body a prišli dokonca proti Slovanu. Dal som štyri góly, nemôžem sa momentálne cítiť lepšie,“ usmieval sa hrdina zápasu.

Nečakaná výhra šošonov pritom prišla pri sérii piatich prehier (štyri fortunaligové a vypadnutie zo Slovnaft Cupu proti Šamorínu). „Vyšlo nám všetko, na čom sme počas týždňa pracovali v tréningovom procese. Chceli sme byť kolmí a rýchli, dnes nám to tam aj padalo. Podaril sa skvelý výsledok,“ radoval sa brankár Žiliny Ľubomír Belko. Sám veľa práce nemal. „Bolo to o dvoch-troch šanciach, pri ktorých sa mi podarilo chalanom pomôcť. Škoda čistého konta na konci,“ reagoval na vlastný gól Stojčevskiho po strele Čavriča v samom závere.

Vráťme sa ale k Adriánovi Kaprálikovi. Na radare ho má aj reprezentačný tréner Francesco Calzona a svojim predstavením sa mu rázne pripomenul. „Stále sa snažím tvrdo pracovať a je to môj sen dostať sa do národného tímu. Budem rád, keď sa mi to podarí,“ priznal žilinský strelec.

Reprezentačným trénerom bol  v minulosti Vladimír Weiss a skúseností tak má na rozdávanie. Jeho tím zažil vo štvrtok obrovskú eufóriu v Litve, keď po zdolaní Žalgirisu postúpil do osemfinále Konferenčnej ligy UEFA. Po hodoch ale býva bolenie brucha a Weiss o tom dobre vie. „Podobnú situáciu som už zažil pred rokmi s Artmediou, keď sme po európskom úspechu dostali debakel v Banskej Bystrici. Nebudem preto vyvodzovať nejaké veľké dôsledky. Očakával som takýto oduševnený a behavý výkon Žiliny, hoci nie až takú krutú prehru,“ zhodnotil duel kormidelník Slovana. Na jeho tím ešte čaká pohárová dohrávka so Stropkovom a dva záverečné duely fortunaligovej jesene na Tehelnom poli s Ružomberkom a Zlatými Moravcami. V nich si už nič podobné obhajca titulu dovoliť nemôže.