V nedeľu prvý s posledným, Slovan vyzve L. Mikuláš

V nedeľu prvý s posledným, Slovan vyzve L. Mikuláš

Pozvánka na zápasy 16. kola Fortuna ligy.

Zlaté Moravce – Žilina (piatok, 17.30) - VOYO, Nova Sport

Po víťazstve v šesťbodovom zápase s Liptovským Mikulášom sa ViOn odrazil z najhoršieho von a už je na desiatej priečke, kde preskočil Skalicu. Pod vedením trénera Galáda Zlatomoravčania podľa očakávania ožili, ich najbližším cieľom je potvrdiť progres proti silnej Žiline. „Šošoni“ sa pre zmenu v poslednom období trápia, prehrali trikrát v rade a opustili skupinu o titul, čo je v ich prípade rozhodne neprijateľné. Aj preto potrebujú pri Žitave uspieť, no v súčasnom rozpoložení oboch tímov to bude mimoriadne náročné.

Podbrezová – Skalica (sobota, 15.00) - VOYO

Súboj nováčikov má jasného favorita, kométa Fortuna ligy z Podbrezovej vyzve Skalicu, ktorej žiara z úvodu sezóny zhasla. Nie je však všetkým dňom koniec a tréner hostí Juraj Jarábek je dostatočne skúsený na to, aby svoj tím dostal zo šlamastiky naspäť do bezpečnejších vôd tabuľky. Podbrezová po dôležitom víťazstve nad Trnavou podľahla Dunajskej Strede, zápasy so špičkovými súpermi teraz nahradí duelom s predposledným tímom tabuľky. Aj preto sa od nej očakáva trojbodový zisk, ktorý by potvrdil príslušnosť tímu k šiestim najlepším.

Trenčín – Ružomberok (sobota, 15.00) - VOYO

Zápas ambicióznych súperov, obaja túžia skončiť na pohárových priečkach. Lepšie má k tomu našliapnuté Ružomberok, ale rozdiel štyroch bodov stále nie je veľký a Trenčania môžu väčšinu z neho zmazať už v sobotu. Znamenalo by to ich priblíženie sa hornej šestke, možno aj poskok priamo medzi poltucet najlepších. Musia však hrať inak ako naposledy pri prehre 0:2 v Michalovciach. „Ruža“ dvakrát po sebe remizovala a x-ka by nebola zlým výsledkom ani pod Čákovým hradom, tréner Struhár je však maximalista a už mu určite chýba pocit trojbodového zisku.

Slovan – Liptovský Mikuláš (nedeľa, 15.00) - VOYO

Keď hrá prvý s posledným a k tomu ešte na domácom trávniku, očakávania sú jednoznačné. Hoci vedenie MFK Tatran podržalo vo funkcii trénera Kostelníka, zápas na Tehelnom poli môže priniesť všeličo. Od očakávaného vysokého víťazstva domácich až po obrovské trápenie proti húževnatým Liptákom, ktorí už veľakrát ukázali, že nebyť smoly, mohli mať aj o 5-6 bodov navyše. Belasí zažili vo štvrtok európsku eufóriu s Pjunikom Jerevan, tréner Weiss opäť trochu obmení káder, ale napriek tomu sa neráta nič iné ako víťazstvo.

Banská Bystrica – Dunajská Streda (nedeľa, 18.00) - VOYO, DajTo

V druhej časti jesene hrá veľmi dobre nováčik z Banskej Bystrice, ktorý v nedeľu vyzve tretí DAC. Na šiestom mieste sa domáci cítia fantasticky, zatiaľ je to určite prekročenie očakávaní. DAC hrá veľmi nevyrovnane v dlhodobom merítku, no v posledných zápasoch našiel formu a drží sa tak na treťom mieste. Možno škoda, že už so šesťbodovou stratou na Slovan, k dramatizácii súťaže by určite pomohla ešte vyššia kvalita jeho prenasledovateľov. Ak sa chce tím trénera Guľu dostať k majstrovi na dostrel, musí zvládať aj takéto ťažké zápasy.

Trnava – Michalovce (odložené na štvrtok 17. novembra)