Obrat zariadil Krstovič

Obrat zariadil Krstovič

Súboj 15. kola Dunajská Streda – Podbrezová (2:1) potvrdil oprávnenosť označenia Zápas mesiaca.

Bol to duel tabuľkových susedov so zhodným počtom bodov. Lepšie z neho napokon vyšli domáci a to napriek tomu, že prehrávali. Vynikajúci výkon totiž podal útočník žlto-modrých Nikola Krstovič. V prvom polčase boli síce hostia lepší, ale aj vtedy vytrvalo pracoval pre mužstvo, umne si padal medzi línie, rozohrával akcie, vybiehal na hrot a zakončoval. Po zmene strán „železiari“ otvorili skóre, keď z pravej strany Kováčik našiel skvelým prízemným centrom Cobnana a nigérijský útočník zblízka zaznamenal svoj siedmy gól v sezóne. Ak si niekto vtedy myslel, že domáci kapitulujú, veľmi sa mýlil. Najskôr striedajúci Ramadan z rohového kopu našiel hlavu 22-ročného čiernohorského reprezentanta, ktorý vyrovnal. Krátko pred koncom zápasu sa po tej istej osi zrodil víťazný gól DAC. Sýrsky stredopoliar poslal loptu do šestnástky Podbrezovej, kde sa jej zmocnil Nikola Krstovič a z otočky zaznamenal víťazný a svoj desiaty gól v tejto sezóne.

„Správne sme zareagovali na inkasovaný gól a hrali sme stále lepšie a lepšie. Podarilo sa nám otočiť a máme v rukách veľké a cenné víťazstvo. Snažíme sa tvrdo pracovať každý deň. To, že som dal dva góly, nepreceňujem. Je to moja úloha a dôležité je, že z toho ťažil kolektív,“ uviedol Nikola Krstovič, ktorý je na čele poradia kanonierov už s trojgólovým náskokom pred trojicou Martin Regáli (Ružomberok), Moses Cobnan (Podbrezová) a Róbert Polievka (Banská Bystrica). Bude z neho najlepší strelec?

Góly Nikolu Krstoviča boli nielen veľmi pekné, ale aj dôležité. Prišli totiž v čase, keď Dunajská Streda prechádzala náročným obdobím. V nedeľu proti sebe nastúpili tímy, ktoré cez týždeň neuspeli v pohári na ihrisku druholigistov. Kým prehra Podbrezovej v Prešove (0:1) nespôsobila v klube žiadne výrazné zemetrasenie, v Dunajskej Strede to malo po vypadnutí v Humennom (1:2) od pokoja ďaleko. Klub pristúpil k vyradeniu z kádra dvojice Andrejs Ciganiks – Norbert Balogh. O to dôležitejšie bolo, že mužstvo zo Žitného ostrova zdolalo „železiarov“ aj s pomocou emócie a tímového ducha. „Bolo to mimoriadne cenné víťazstvo aj z psychického pohľadu, pretože vieme, čo sme vyviedli v Humennom. V prvom polčase sa to prejavilo na našom sebavedomí pri prechode do ofenzívy a pri držaní lopty. Neboli sme takí presní, sebavedomí a pokojní ako Podbrezová. Naša reakcia po strate lopty nebola taká rýchla, ako si vyžaduje zápas s takýmto kvalitným súperom. Podbrezová bola lepšia v prvom polčase. V druhej časti sme sa zlepšili my po tom, čo sme zmenili naše napádanie, ale paradoxne sme inkasovali. Celé mužstvo pracovalo na to, aby zápas otočilo. Začali sme viac riskovať aj po tom, čo nám to fanúšikovia dali trochu pocítiť (piskotom). Mrzí nás, že sme vypadli z pohára, ale tak to niekedy vo futbale býva. O to cennejšie je, že chalani išli za víťazstvom a že ho aj dokázali po obrate získať tímovým výkonom,“ povedal tréner DAC Adrian Guľa.

SMUTNÝ A NADŠENÝ ZÁROVEŇ

Podbrezovčania odchádzali z Dunajskej Stredy sklamaní. Podali totiž veľmi dobrý výkon, viedli v druhom polčase 1:0, no ani to im na zisk čo i len bodu nestačilo. „Som smutný a nadšený zároveň. Prial som si jediné, aby sme zopakovali výkon zo zápasu z posledného kola s Trnavou (3:1) a to sa nám podarilo. V prvom polčase to bol otvorený zápas z oboch strán, no ani jeden zo súperov nevyužil svoje šance. Kľúčový bol začiatok druhého dejstva, keď sme sa dostali do vedenia a mali sme obrovské príležitosti na to, aby sme zápas uzavreli. Potom však ukázal svoje kvality Krstovič. To je hráč, akého chcete mať v tíme. Tvrdo pracoval a dotiahol DAC k víťazstvu. Mrzí ma, že sme za stavu 1:1 ešte nevyužili tisícpercentnú šancu strhnúť víťazstvo na svoju stranu,“ povedal tréner „železiarov“ Roman Skuhravý.