Majster na Záhorí, Trnava v šlágri v Žiline

Majster na Záhorí, Trnava v šlágri v Žiline

Pozvánka na zápasy 15. kola Fortuna ligy.

Skalica – Slovan (piatok, 17.30) - VOYO, NovaSport

Hrať proti Slovanu po sérii šiestich zápasov bez víťazstva, resp. troch prehier po sebe, je mimoriadne zapeklité. Skaličania sú mimo formy, v posledných troch dueloch dali jediný gól a hľadajú svoju hernú tvár z úvodu sezóny. Naopak, Slovan na debakel v Trenčíne zareagoval výhrou 1:0 v Michalovciach a drží si štvorbodový náskok so zápasom k dobru pred druhou Trnavou. Weissovi zverenci sú neodškriepiteľným favoritom aj na pôde nováčika, kde si pôjdu za desiatym víťazstvom v ročníku. Domáci vzájomný zápas vyhrali 3:0 a uspeli vo všetkých štyroch, ktoré doposiaľ so Skaličanmi odohrali.

Liptovský Mikuláš – Zlaté Moravce (sobota, 15.00) - VOYO 

Ak je ultimátum trénera Kostelníka pravdou, tak musí ViOn poraziť, aby zostal na lavičke Mikulášanov.  Súboj posledného s predposledným je pre oboch aktérov existenčne dôležitý. ViOn doň vstupuje s trojbodovým náskokom, no či mu zostane aj po návrate z Popradu, rozhodne až deväťdesiat zápasových minút. Oba tímy majú potešiteľné posledné výsledky, v ostatných dvoch zápasoch nazbierali štyri body a uspeli aj v neľahkých pohárových zápasoch s húževnatými druholigistami.

Michalovce – Trenčín (sobota, 15.00) - VOYO

Škoda tesnej prehry so Slovanom, v Michalovciach by bola určite omnoho lepšia nálada. Napriek tomu deviate miesto nie je pre Zemplínčanov vyslovene zlé. Opäť sú neefektívni v koncovke, to je už dlhoročná boľačka. Podobný problém mali v úvode sezóny aj Trenčania, kým nenasúkali „štvorku“ Slovanu a ukázali svoj potenciál. Ak ho rozvinú naplno, v Michalovciach vyhrajú. Keď ale budú hrať tak ako vo väčšine doterajšieho priebehu sezóny, bude to tuhý boj.

Ružomberok – Banská Bystrica (sobota, 15.00) - VOYO

Derby cez kopec, našťastie, ešte stále prejazdný, sľubuje zaujímavý duel. Domáci Ružomberok si drží vysoké pozície, hoci po zápase s Liptovským Mikulášom mal mať na konte o dva body viac než súčasných dvadsaťjeden. Banskobystričania zareagovali na prehru s Trnavou víťazstvom proti Žiline a stále sa držia na siedmom miesta, iba dva body za najbližším súperom. Ak ho teda pod Čebraťom prekvapia, dostanú sa pred neho. Dopustí to však Peter Struhár?

Žilina – Trnava (15.00) - VOYO

Po nečakanej (?) prehre s trápiacou sa Podbrezovou stratil Spartak kontakt s vedúcim Slovanom a čo najskôr sa potrebuje na lídra opäť dotiahnuť. Či to pôjde víťazstvom v Žiline je otázne, rozhodne však nie vylúčené. „Šošoni“ sú doma silní, o tom niet pochýb, no zároveň dokážu aj často negatívne prekvapiť. V pohári vypadli so Šamorínom, v lige nevyhrali trikrát po sebe. Hrozí im preto zosun do spodnej šestky, ktorý musia rázne odvrátiť.

Dunajská Streda – Podbrezová (nedeľa, 17.30) - VOYO, DajTo

Veľmi zaujímavý súboj v MOL aréne. Dvaja fortunaligisti, ktorí v Slovnaft Cupe v týždni zlyhali na štíte druholigových súperov, si to rozdajú v priamom súboji o prinavrátenie priazne fanúšikov. DAC už zrejme bez dvojice Ciganiks – Balogh, ktorá bola podľa informácií denníka Šport z kádra dočasne vyradená. Stále je však potrebné myslieť na to, že hrá tretí so štvrtým tímom tabuľky a môže to byť aj šesťbodový zápas s európskym podtónom. Keďže do pohárovej Európy už cez Slovnaft Cup ani jeden zo súperov nepostúpi, o to viac je potrebnejší ligový úspech.