Regáliho piaty gól, Tučného premiérový

Regáliho piaty gól, Tučného premiérový

Ružomberok gólmi krídelníkov zdolal Skalicu 2:0.

Po domácej prehre so Žilinou 0:2 pred reprezentačnou prestávkou sa Ružomberčanom podaril revanš. Fanúšikov pod Čebraťom v zápase proti Skalici potešili pre zmenu víťazstvom, a to v identickom pomere – 2:0. „Ten posledný zápas nebol z našej strany vôbec vydarený a o to viac sme teraz chceli urobiť radosť fanúšikom,“ priznal krídelník „Ruže“ Martin Regáli, ktorý hlavičkou v 38. minúte otvoril skóre. „V poslednom čase dávam góly iba hlavou,“ smial sa pred novinárskymi mikrofónmi.

Regáli dal piaty gól v sezóne a už iba jediný zásah ho delí od najlepšieho strelca ligy Krstoviča z DAC. „Ja nie som hrotový útočník, a tak je tento rozdiel z môjho pohľadu priaznivý. Som rád, že mi to tam padlo. Tréner odo mňa chce, aby som sa dostával do šancí a vytváral si ich, na ihrisku sme však napokon aj tak jedenásti a všetci musíme pre víťazstvo spraviť maximum,“ podotkol slovenský reprezentant.

Kým Regáli je známy strelec, prvý gól v ružomberskom drese zaznamenal Adam Tučný. Ako striedajúci hráč v druhom polčase rozhodne oživil ofenzívu Liptákov, veď už po ôsmich minútach na trávniku skóroval, hoci o radosť ho obral systém VAR. Veľa vody však Váhom nepretieklo, keď sa presadil opäť a stanovil konečné skóre na 2:0.

„Je to vynikajúci pocit, konečne to prišlo. Som veľmi spokojný,“ radoval sa nielen z gólu, ale aj z víťazstva mladík Tučný, ktorý prišiel na Liptov z Trenčína. Na gól čakal o čosi dlhšie než si predstavoval. „Som ofenzívny hráč a potrebujem čísla, preto som to už naozaj musel zlomiť. Zároveň máme všetky tri body, som naozaj rád,“ dodal.

Naopak, Martin Nagy, odchovanec ružomberského futbalu so skalickou kapitánskou páskou na rukáve spokojný nebol. „Uznávam, v prvom polčase bol Ružomberok lepší, no a skóroval po štandardke, čo je škoda. Bol to bojovný zápas na ťažkom teréne. V druhom dejstve sme sa zlepšili, ale naše veľké šance prišli príliš neskoro, až v nadstavení,“ zhodnotil duel Nagy, ktorý sa pod Čebrať vrátil v drese súpera v najvyššej súťaži premiérovo. „Už som tu za Skalicu hral proti béčku Ružomberka, ale v lige ešte nie. Stretol som kopec známych a veľmi som si to užil, určite sa v blízkej dobe na pár dní vrátim. V zápase som to však výrazne neprežíval,“ uzavrel stredopoliar Záhorákov.