Šesťgólová paráda v Žiline, Liptáci stále bez výhry

Šesťgólová paráda v Žiline, Liptáci stále bez výhry

Hoci Liptovský Mikuláš mohol pod Dubňom streliť aj päť gólov, na prvé víťazstvo stále čaká.

V priebehu prvej polhodiny trafili futbalisti Liptovského Mikuláša trikrát do konštrukcie žilinskej brány. Na druhej strane šošoni dvakrát rozvlnili sieť a postavili tak pevné základy víťazstva 4:2. Reklama na ofenzívny futbal z oboch strán bavila, na konci ale hosťom zostali oči pre plač. „Zasa sme bez bodu, pritom hráme výborne,“ smutne skonštatoval strelec druhého gólu MFK Tatran Rastislav Václavik a pokračoval: „My už body potrebujeme, o chvíľu budeme v polovici sezóny a ešte sme nevyhrali. Každý vidí, že naša hra je dobrá, ale nepremieňame šance a súperi nás trestajú.“

V gólovej naháňačke so Žilinou rozhodol zásah Jambora na 3:1, ktorý prišiel len minútu po Jendrišekovom góle. „Bola to rýchla odpoveď na náš gól a asi nás zlomila. V ten moment Žilina ovládla zápas,“ pokračoval 25-ročný futbalista, ktorý vyrastal v žilinskom „béčku“, odkiaľ pred štyrmi rokmi prestúpil práve na Liptov. A aký je teda recept na úspech, na ktorý so spoluhráčmi márne čakajú? „Viac pozornosti v obrane a viac dôslednosti v útočnej šestnástke. Dostávame sa tam, máme príležitosti, len ich treba premieňať,“ dodal Václavik.

Omnoho veselšie sa zápas hodnotil Dávidovi Ďurišovi, čerstvo a premiérovo nominovanému do reprezentačného tímu. „Nebol to jednoduchý duel, súper veľakrát hrozil a triafal naše žrde. My sme však využili šance, čo je dôležité a napokon sa radujeme z troch bodov. Konečne sa šťastie priklonilo aj na našu stranu, takmer všetko nám tam padlo,“ povedal Ďuriš, autor štvrtého gólu „šošonov“.

Žilinčania vôbec prvýkrát zdolali minuloročného nováčika, v uplynulej sezóne s Liptákmi uhrali v dvoch zápasoch len jeden bod. „Podarilo sa to vďaka rýchlym dvom gólom v úvode a hoci nás súper aj chvíľami zatlačil, ustáli sme to. Máme dobrú motiváciu, chceme v tabuľke stúpať stále vyššie,“ uzavrel Ďuriš.