V Trnave šláger jesene, druhý Spartak privíta lídra zo Slovana

V Trnave šláger jesene, druhý Spartak privíta lídra zo Slovana

Pozvánka na zápasy 11. kola Fortuna ligy.

Banská Bystrica – Skalica (piatok, 17.30) - VOYO, Nova Sport

O osem gólov sa dovedna postarali Róber Polievka a David Depetris v doterajších desiatich kolách a pre Skalicu, ktorej hráči sa spolu presadili deväťkrát, bude práve táto dvojica najťažším orieškom. V súboji nováčikov a zároveň tabuľkových susedov niet favorita. Dukla má síce omnoho lepšiu ofenzívu, no zároveň inkasovala už dvadsaťkrát a v tomto smere niet v lige horšieho tímu. Z posledných štyroch zápasov však trikrát vyhrala, na druhej strane Skalica štyrikrát po sebe neprehrala. V piatok to bude chutný predkrm pred víkendovým programom.

Žilina – Liptovský Mikuláš (sobota, 16.00) - VOYO

Favoritom kola sú šošoni, ktorí privítajú posledný Liptovský Mikuláš. Minuloročný nováčik nezačal svoju druhú sezónu medzi elitou vôbec dobre a v desiatich zápasoch ešte nespoznal chuť víťazstva. So štyrmi bodmi sa krčí na dne. Žilinčania si preto právom veria, majú kvalitnejší káder, hrajú doma a ak uspejú, môžu vystreliť hoci aj na druhé miesto! Všetko ostatné by bolo pod Dubňom prekvapením, tých je však vo futbale neúrekom.

Podbrezová – Trenčín (sobota, 18.00) - VOYO

Deväťzápasová fortunaligová šnúra bez prehry a najbližší súper v domácom prostredí až z deviateho miesta tabuľky. Tabuľka hovorí jasne v prospech tretej Podbrezovej, ale v prípade Trenčína zdanie trošku klame. AS má jednoznačne naviac, len to už musí začať prejavovať. Po trojzápasovej sérii prehier nastal čas uspieť, je však otázne, či to vyjde práve tam, kde nevyhral ešte nik. V Podbrezovej to môže byť najkrajší zápas kola, Trenčania však musia nájsť útočnú mentalitu, veď dali iba sedem gólov, čo je najmenej spomedzi všetkých fortunaligistov.

Zlaté Moravce – Michalovce (sobota, 18.00) - VOYO

Súboj desiateho s deviatym tímom tabuľky je v znamení nutnosti zvíťaziť, a to na oboch stranách. Sedembodový ViOn má len o jeden bod menej ako jeho najbližší súper, a preto ho chce po domácom zápase v tabuľke preskočiť. V minulom kole mali obaja súperi zápasy preložené, v Slovnaft cupe vo svojich dueloch vyhrali a postúpili. Pre ViOn sú výstrahou posledné tri domáce zápasy so Zemplínčanmi, v ktorých získal dovedna len dva body a ak sa chce vyhnúť priamemu boju o záchranu, tohto súpera vo svojom prostredí jednoducho musí zdolať. To isté však platí aj o tíme trénera Hrnčára.

Trnava – Slovan (nedeľa, 17.30) - VOYO, DajTo

Po ďalšom európskom sklamaní a prehre 0:2 v Jerevane s Pjunikom vycestuje Slovan na najväčšie fortunaligové derby do Trnavy. Tréner Weiss vo štvrtok večer na pozápasovej tlačovej konferencii už niekoľkýkrát hovoril o vyvodzovaní dôsledkov, a tak sa všeobecne očakáva prievan v zostave belasých. A hoci je ich lavička silná, je otázne, či dokáže konkurovať domácemu Spartaku hnanému skvelým publikom. Pre bílích andelov je z druhého miesta tabuľky obrovskou motiváciou ukrojiť tri body zo štvorbodového náskoku belasých na čele a zdramatizovať tak boj o jesenného kráľa. V nedeľu to bude šláger ako sa patrí!

Dunajská Streda – Ružomberok (preložené pre výmenu trávnika v MOL aréne)