Nestačila ani Kalmárova oslava stovky

Nestačila ani Kalmárova oslava stovky

Futbalisti Skalice doma opäť neprehrali, Záhoráci si uchmatli bod zo súboja s favorizovanou Dunajskou Stredou (1:1).

Hráči nováčika natiahli sériu bez prehry už na štyri zápasy (1-3-0) a doma stále neuspeli len v jednom zápase a to hneď v prvom s Ružomberkom (0:2). Potom na svojom štadióne zdolali Trenčín (2:0), remizovali s Podbrezovou a Trnavou (zhodne 1:1), zvíťazili nad Žilinou (1:0) a napokon nepodľahli ani Dunajskej Strede. Nejeden favorit sa už presvedčil, že dobyť Záhorie nebude vôbec jednoduché. „Vieme, že súperi sem nechodia práve radi. Naša agresívna hra je pre nich nepríjemná. No a my zbierame bod po bode,“ usmieval sa stredopoliar Záhorákov Mário Hollý.

V sobotu neboli Skaličania ďaleko od prehry, ale našli v sebe vnútornú silu a napokon zápas s DAC dotiahli do remízy. Hostia výborne vstúpili do zápasu, no keďže nezvládali finálnu fázu, z veľkej prevahy vyťažili len strelu Krstoviča do žrde. Domáci hru postupne vyrovnali a po zmene strán už patrilo ihrisko im. Paradoxne, inkasovali v čase, keď dominovali. V 83. min Andzouana odcentroval do šestnástky, lopta sa odrazila ku striedajúcemu Zsoltovi Kalmárovi a ten pri svojom stom fortunaligovom zápase strelil 37. gól. „V čase, keď sme boli lepší… Ale Zsolt ukázal svoju kvalitu,“ uznanlivo poznamenal tréner Skalice Juraj Jarábek. „Jedna moja polovica sa teší a druhá smúti. To, že som skóroval pri príležitosti jubilea je pekné, ale dôležitejšie sú pre mňa tímové úspechy. Radšej by som si pamätal, že som v stom dueli zažil víťazstvo,“ uviedol Zsolt Kalmár.

Dunajskostredčania si môžu sami za to, že zápas nedotiahli do víťazného konca. V 90. min totiž inkasovali zo zdanlivo ľahkej akcie. Domáci rozohrali autové vhadzovanie, Vlasko z prvej prihral do šestnástky Yaovi, ktorý sa dokázal otočiť okolo Brunettiho, naviazať na seba brániacich hráčov hostí, prihral voľnému Baumgartnerovi, ktorý rozvlnil sieť. „Získali sme dôležitý bod. Som rád, že mi to v poslednej minúte padlo. V druhom polčase sme hrali dobre, ale gól dala Dunajská Streda. Potom sa hostia trochu stiahli, my sme hrali viac na ich polovici a vďaka tomu sme si vypracovali šancu, z ktorej sa nám podarilo skórovať. Bod berieme,“ poznamenal striedajúci žolík skalického tímu Denis Baumgartner. Veľmi nasrdený bol brankár DAC Samuel Petráš: „Cez týždeň sme v pohári dostali proti piatoligistovi dva góly po autovom vhadzovaní. Teraz sa nám to stalo znova. Musíme byť vzadu zodpovednejší, odtiaľto sa ľahko body domov nevezú. Domáci sú vždy motivovaní, no my sme napriek tomu viedli. V 90. min si necháme body ujsť pomedzi prsty… Veľká škoda,“ hovoril bývalý reprezentant do 21 rokov a ďalej pokračoval: „Nerozumiem, čo sa stalo po našom strelenom góle. Hovorili sme si, že musíme ešte viac pridať. My sme sa zatiahli a loptu na kopačkách mal viac súper…“

Skalica vyrovnala absolútne zaslúžene. V druhom polčase Záhoráci jednoznačne dominovali, skvele hral najmä krídelník Yann Yao. Okrem toho, že zrežíroval gólovú akciu, prihral do čistej šance Vlaskovi, ktorý loptu poslal do brvna. On sám niekoľkokrát nepríjemne zakončoval, ale brankár Samuel Petráš jeho šance chytil, poradil si aj s hlavičkou Hašu. Yao sa zlepšuje a pokiaľ ešte zvýši efektivitu, môže to byť zaujímavé. „Som veľmi šťastný, že máme bod. Verili sme do poslednej minúty a dali sme do toho všetko. Ďakujem Bohu, že nám doprial vyrovnanie v úplnom závere. Pre nás je to nesmierne dôležité,“ povedal Yann Yao.