Najväčšie ťaháky v Ružomberku a Trenčíne

Najväčšie ťaháky v Ružomberku a Trenčíne

​Pozvánka na zápasy 10. kola Fortuna ligy.

Ružomberok – Žilina (piatok, 17.30) - VOYO, NovaSport

Azda najočakávanejší duel desiateho kola uvidíme hneď v piatok. Po vydretom víťazstve nad Trnavou privítajú Liptáci Žilinu a mohlo by sa zdať, že ich sebavedomie už poletí k výšinám. Zdolať vedia kohokoľvek a v akomkoľvek zápase, svoje by vedeli povedať Banskobystričania aj Trnavčania. Tak žeby opäť úspech doma proti Žiline? Hostia sú na šiestej priečke a prehrali tri z posledných štyroch duelov. Žilina je však veľmi nevyspytateľná a zatiaľ hľadá stabilitu. Úspech pod Čebraťom by bol veľmi cenný, mladý Hynekov tím však ešte stále hľadá svoju pravú tvár.

Liptovský Mikuláš – Banská Bystrica (sobota, 18.00) - VOYO

Už len tri nuly vidíme v tabuľke Fortuna ligy. Kolónka prehier Podbrezovej je fantastická, Banská Bystrica zasa ešte neremizovala, no a Liptovský Mikuláš čaká na prvé víťazstvo. Kedy, ak nie „doma“ v Poprade proti nováčikovi? Štyri remízy v deviatich zápasoch nie sú práve skvostnou bilanciou Liptákov, no jeden úspešný výsledok môže vrátiť posledný tím tabuľky späť do hry. Naopak, Dukla je deviata, vyhrala trikrát a zdá sa, že hrá buď-alebo. Žeby predsa len prvá remíza?

Skalica – Dunajská Streda (sobota, 18.00) - VOYO

Už tri zápasy po sebe Skaličania neprehrali, čo je na nováčika veľmi sympatická bilancia. V sobotu privítajú silný DAC, ktorý si pred týždňom poradil 1:0 s Michalovcami. Nebola to síce futbalová hitparáda, ale dôležité sú tri body a štvrté miesto v tabuľke. Guľov tím ale nepochybne cieli vyššie, a preto musí nováčikov porážať (apropo, Podbrezová…). Na Záhorí očakávame tuhý futbalový boj a prekvapením nebude ani úspech domácich, ktorých by zaiste potešila aj remíza.

Trenčín – Trnava (nedeľa, 17.30) - VOYO, DajTo

Trenčania mali mať v tabuľke o šesť bodov viac. Futbal však nemá logiku a keďže AS v pozícii favorita vybuchol s Banskou Bystricou aj ViOn-om, namiesto druhého miesta je na siedmom. Ani to nie je žiadna tragédia, lenže takéto straty si jednoducho fanúšikovia tímu, ktorý sa chce vrátiť na výslnie, určite nepredstavovali. Naopak, Trnave sa celkom darí, tretia priečka je odrazom kvality Spartaka, ktorý naposledy síce prehral 2:3 v Ružomberku, ale šancí mal na tri duely. Zlepšená hra bílích andelov je pozitívnym signálom, ak stúpne aj efektivita, pôjdu ešte vyššie.

Slovan – Zlaté Moravce (preložené na piatok 18. novembra pre povinnosti Slovana v pohárovej Európe)

Michalovce – Podbrezová (preložené na stredu 12. októbra pre vírus v tíme Michaloviec)