​Hodný označenia Zápas mesiaca

​Hodný označenia Zápas mesiaca

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali v šlágri ôsmeho fortunaligového kola s Dunajskou Stredou 1:1 a ich náskok na čele tabuľky pred druhou Trnavou sa stenčil na štyri body.

Duel majstra s DAC niesol označenie Zápas mesiaca. Nuž a vzhľadom na kvalitu tohto stretnutia, ktoré na Tehelnom poli sledovalo viac ako 5-tisíc fanúšikov, by sme mohli povedať, že absolútne zaslúžene. Belasí a žlto-modrí možno obstarali dokonca najlepší zápas v doterajšom priebehu sezóny 2022/23. Zo získaného bodu sa neradovali ani v jednom tíme, no fanúšikovia museli odchádzať zo štadióna spokojní. 

Lepší vstup do stretnutia mali Dunajskostredčania, keď Chovan najskôr bravúrnym zákrokom zlikvidoval šancu Krstoviča, no čiernohorský útočník sa znova dostal k lopte, presadil sa cez Medveděva a na druhý raz už v 3. min prekonal brankára Slovana. V prvom polčase boli lepší hostia, no po zmene strán sa obraz hry otočil. Napriek tomu to dlho vyzeralo tak, že DAC sa po prehrách v Trnave (1:3) a doma s Trenčínom (2:1) podarí veľké prekvapenie. Pri šanciach Barseghjana, Kankavu či Ramireza však predvádzal skvelé zákroky brankár Petráš. Ten kapituloval až z pokutového kopu po faule Andzouanu na Medveděva v 72. min, penaltu premenil zhodou okolností bývalý hráč Dunajskej Stredy Eric Ramirez. „Viem, že som sa presadil proti klubu, kde som pôsobil, no dnes som hráč Slovana a potrebujem pomáhať gólmi svojmu súčasnému mužstvu. Teším sa, že som po dvoch zásahoch do siete Zrinjski Mostar konečne prvýkrát skóroval v belasom drese aj v lige. Najdôležitejšie je, že som tým pomohol tímu,“ povedal 23-ročný venezuelský útočník a ďalej pokračoval: „Nebolo to úplne ľahké, lebo hráme každý tretí deň a sme už aj trochu unavení. Každý však zo seba vydal maximum.“ 


Belasí chceli tri body, ale z remízy 1:1 tréner Vladimír Weiss st. žiadnu tragédiu nerobil. „Bol to nadštandardný ligový zápas. Hráčov som upozorňoval na kvalitu Krstoviča, ktorý je veľmi perspektívny hráč s dobrým krytím lopty a úspešnosťou v súbojoch jeden proti jednému v šestnástke, čo aj potvrdil. V úvode sme urobili chybu a neboli sme pozorní pri jeho bránení v pokutovom území, za čo nás súper potrestal. Cez prestávku sme spravili dve zmeny, Kucka to v strede zálohy trochu rozhýbal, nasadili sme druhého útočníka Medveda. V druhom polčase sme boli oveľa dominantnejší, ale ťažko sme sa dostávali do vyložených šancí. Boli sme nepresní po centroch, najmä v závere. V šestnástke sme sa stále nachádzali za hráčom súpera. Hráčov som napriek tomu za druhý polčas pochválil, išli na doraz, s čím som spokojný. Bod sa nám máli, ale treba rešpektovať kvality súpera, remíza je asi spravodlivá,“ uviedol kouč belasých. 

Podobnou optikou videl zápas aj tréner Dunajskej Stredy Adrian Guľa: „Videli sme dobrý zápas. Išli sme do vedenia 1:0 a na chvíľu sme otupili ostrie Slovana, ktorý nám nič nedaroval po zmene strán, keď dominoval a ukázal svoju kvalitu. Vďaka súdržnosti a taktickému zámeru sa nám podarilo ustrážiť nepríjemné situácie. Získali sme napokon len jeden bod, potrebujeme byť ešte presnejší a produktívnejší pri protiútokoch. Bod však musíme brať, pretože Slovan ukázal kvalitu. My sme sa prezentovali tímovosťou, vďaka ktorej sme dokázali aj s takýmto kvalitným súperom držať krok na jeho štadióne. Máme na čom pracovať, ale bol to solídny a kvalitný zápas.“ 

Dunajská Streda dlho držala vedenie a napokon získala aspoň bod z ihriska majstra aj vďaka skvelému výkonu brankára Samuela Petráša, ktorý dostal šancu len druhýkrát v priebehu tejto ligovej sezóny od letného príchodu zo Žiliny. „Pred zápasom by sme bod brali. Slovan je veľký klub s veľkým rozpočtom a európskymi hráčmi. Vzhľadom na priebeh stretnutia sa nám však remíza trochu máli. Áno, súper mal viac šancí, ale neskóroval z nich a niečo som aj pochytal. Domáci sa presadili iba z penalty, takže napokon nás výsledok 1:1 škrie,“ uviedol bývalý reprezentant do 21 rokov Samuel Petráš.