​Do Futbalu v meste sa zapojila tisícka mladých futbalistov

​Do Futbalu v meste sa zapojila tisícka mladých futbalistov

Futbal v meste, projekt Únie ligových klubov, cieli na mladé talenty a možné budúce hviezdy slovenskej reprezentácie. Minulý týždeň ho na námestí pri bratislavskej Eurovei zakončilo finále, v ktorom sa stretli najlepšie detské tímy z celého Slovenska. Generálnym partnerom projektu je prostredníctvom svojho občianskeho združenia spoločnosť BILLA, ktorej záleží na tom, aby deti športovali a žili zdravo.

Prinavrátiť najpopulárnejšiu loptovú hru do slovenských ulíc a objaviť mladé futbalové talenty – to je dlhodobý cieľ projekt Futbal v meste. Ide o ideálnu aktivitu pre všetky športuchtivé deti do 11 rokov, ktoré ponutnej pandémii opäť chceli tráviť čas aktívne a na čerstvom vzduchu. Rovnako ako pri predošlých dvoch ročníkoch, aj v tom aktuálnom stála za projektom Únia ligových klubov, ktorá riadi najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž na Slovensku – Fortuna ligu – a jeho generálny partner o. z. BILLA ľuďom. Ambasádorom bola futbalová superstar Marek Hamšík. 

Z celkového počtu 113 prihlásených tímov sa do minulotýždňového finále (25.8.) na nábreží Dunaja v Bratislave dostalo 16 najlepších družstiev. Víťaz však mohol byť len jeden – stal sa ním tím RSC HAMSIK ACADEMY, ktorý predviedol výbornú formu a ovládol celé finále Futbalu v meste. Motiváciu prihlásiť sa do tohto projektu mali mladí športovci naozaj veľkú. Atraktívne finančné ceny do súťaže venovalo predovšetkým o. z. BILLA ľuďom a víťazi turnaja, ich tak využijú na nákup športového vybavenia. Navyše sa výherný tím môže tešiť na futbalový kemp, ktorý si užije s legendou slovenského futbalu – Róbertom Vittekom. 

Víťazný tím RSC HAMSIK ACADEMY

„Sme veľmi radi, že aj vďaka nám majú deti motiváciu športovať a venovať sa tomu, čo ich baví. Uvedomujeme si, že pohyb je pre správny vývin detí veľmi dôležitý, preto dlhodobo inšpirujeme našich zákazníkov k športovaniu a aktívnemu životnému štýlu,“ povedal Tomáš Staňo, predseda predstavenstva o. z. BILLA ľuďom. 

„Do projektu Futbal v meste sa zapojilo približne 1000 športujúcich detí, veríme, že mnohé z nich budeme sledovať o niekoľko rokov aj v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Počas semifinále sme priniesli futbalovú zábavu a atraktívne turnaje do šiestich najväčších miest na Slovensku, finále je čerešničkou na torte a vyvrcholením celého projektu. Hlavnou myšlienkou je vytiahnuť futbal zo štadiónov bližšie k ľuďom a motivovať mladých futbalistov na ceste za svojim snom. Práve preto je ambasádorom slovenská futbalová superstar Marek Hamšík a práve preto môžu chlapci a dievčatá na finále stretnúť osobnosti ako Marek Sapara, Robert Vittek, Martin Jakubko a ďalších,“ hovoril na počas finálového podujatia prezident ÚLK Ivan Kozák.   

Na finále aj slovenský rekord

Nielen turnaj najlepších slovenských futbalových tímov do 11 rokov, ale aj nový rekord či zábavné súťaže – počas finále Futbalu v meste nebola pri bratislavskej Eurovei o pestrý program núdza. Návštevníci boli svedkami ustanovujúceho slovenského rekordu o najdlhšiu žonglujúcu reťaz s loptou na nohe. Do tejto aktivity sa zapojilo až 155 žonglujúcich talentov pričom nadšeným detským športovcom s ustanovením rekordu pomohli futbalové osobnosti. Lákadlom finálového podujatia Futbalu v meste bola tiež autogramiáda futbalových hiezd ako Marek Sapara, Róbert Vittek, Martin Jakubko, Vladimír Kinder,  či Samuel Slovák, a aj ich exhibičný zápas osobností. Návštevníci si okrem toho vychutnali vystúpenia futbalových freestylerov a mohli si tiež preveriť svoju šikovnosť v mnohých súťažiach. 

Rekord! Najdlhšia žonglujúca reťaz s loptou na nohe

Víťazmi tretieho ročníka Futbalu v meste sa stali mladí futbalisti z RSC HAMSIK ACADEMY, ktorí vo finále zdolali Red Stars Spartak Trnava 3:2 po predĺžení. Na treťom mieste sa umiestnili Avengers AS Trenčín.

Ani tento rok nechýbala na finále Futbalu v meste zóna spoločnosti BILLA, ktorá prostredníctvom svojho o. z. BILLA ľuďom robí osvetu v oblasti zdravého životného štýlu. Počas finále Futbalu v meste čakalo v BILLA zóne na nábreží Dunaja na najmenších koleso šťastia, ktoré každému, kto ho rozkrútil, prinieslo pekné a praktické výhry. Návštevníci si tiež mohli zahrať stolný futbal alebo vyskúšať hru zvanú subsoccer. „Aj tento rok sme na jednotlivé podujatia projektu Futbal v meste prilákali tisícky malých futbalových fanúšikov. Deti sa mohli stretnúť so svojimi futbalovými idolmi, ktoré im dodali ďalšiu chuť a motiváciu športovať. Veľmi sa z týchto stretnutí tešíme, pretože sú dôkazom, že aj v dobe tabletov či smartfónov majú deti úprimný záujem sa baviť  na čerstvom vzduchu a hýbať sa,“ uviedol T. Staňo.