Trnava favorit kola, na Slovane hrá DAC

Trnava favorit kola, na Slovane hrá DAC

Pozvánka na zápasy 8. kola Fortuna ligy.

Podbrezová - Zlaté Moravce (utorok, 18.00) - VOYO

Skvelá jazda nováčika pokračuje, Podbrezová sa usalašila na druhom mieste tabuľky za majstrovským Slovanom! Nezostáva nič iné, len sňať klobúk a uznanlivo pokývať nad výkonmi železiarov. V ôsmom kole privítajú v domácom prostredí predposledné Zlaté Moravce a dostanú sa do úlohy, v ktorej ešte často neboli. V utorok je totiž Podbrezová zrazu jasným favoritom. Ako jej sadne povinnosť vyhrať nad trápiacim sa súperom, ktorý má v kolónke víťazstiev nulu? ViOn cez víkend prehral s Banskou Bystricou a ako povedal Tomáš Ďubek: „Takto to ďalej nemôže pokračovať.“ 

Skalica - Žilina (utorok, 18.00) - VOYO

V zápase deviateho so štvrtým tímom tabuľky očakávame nápaditý futbal aj s gólovou koncovkou na oboch stranách. Obaja vstúpili do sezóny relatívne dobre, Skalica ako nováčik dlho nečakala na prvé body, Žilina je zas tradične v širšej špičke tabuľky. Po oskalpovaní Michaloviec má na dostrel druhú priečku, čo je určite zaujímavá výzva. Šošoni by tiež najradšej ukončili desaťzápasovú sériu bez výhry na súperových ihriskách, v pozícii favorita by to na Záhorí proti húževnatým domácim mohli zvládnuť, hoci určite nie pohodovo a bez ujmy. 

Trenčín - Banská Bystrica (utorok, 18.00) - VOYO, NovaSport

Domáci sa tešia na ďalší bonbónik, futbal si Trenčania užívajú. Po rekordnom víťazstve v Slovnaft Cupe 14:0 nad Hlohovcom vďaka dvom gólom Srba Bainoviča uspeli aj v MOL aréne proti Dunajskej Strede, a to je už súper trochu iného rangu. Niet preto dôvodu neveriť si doma proti nováčikovi z Banskej Bystrice. Aj Dukla má za sebou pohárový i ligový úspech, zvlášť výhra nad ViOn-om dodá mužstvu určitú pohodu. Pod Čákov hrad necestujú Polievka a spol. s veľkými očami, no určite majú na to, aby prekvapili. 

Michalovce - Ružomberok (streda, 18.00) - VOYO

Štyri prehry v posledných piatich zápasoch svedčia o nie ideálnej forme Zemplínčanov, ktorých drží nad vodou nedávny úspech v podobe výhry nad Skalicou. To je však málo a predovšetkým v domácom prostredí musia byť hladnejší a bodovejší. V stredu vyzvú Ružomberok, súpera, s ktorým sa od postupu do Fortuna ligy trápia a ktorého nedokážu zdolávať. Aj „Ruža“ sa zdá byť mierne mimo želanej formy, s desiatimi bodmi má však stále na dosah omnoho vyššie pozície, než aktuálnu siedmu. Preto v súboji tabuľkových susedov akútne potrebuje výhru, čo robí zápas obojstranne veľmi zaujímavým. 

Trnava - Liptovský Mikuláš (streda, 18.00) - VOYO

Favoritom kola je nepochybne Spartak. Bílí andeli majú výbornú fazónu a výsledkom je tretia priečka, iba jeden bod za druhou Podbrezovou. Vedúci Slovan sa síce vzdialil, ale nie je nereálne ho ešte ponaháňať, veď sezóna je stále len na začiatku. Pre Trnavu je preto psou povinnosťou doma zdolať posledný Liptovský Mikuláš, ktorý stále čaká na prvé víťazstvo. Po domácej prehre 2:5 s Podbrezovou nie sú Liptáci práve najlepšie naladení, no musia veriť, že nezdar prelomia a za úspech by sa považoval aj bodík zo Štadióna Antona Malatinského. 

Slovan - Dunajská Streda (streda, 20.30) - VOYO, Dajto

Najlepšie nakoniec! Prvý Slovan privíta v stredu večer piaty DAC. Kým belasí sú na svoju pozíciu dlhé roky zvyknutí, Dunajskostredčania chcú vyššie. Prehry s Trnavou a Trenčínom ich zrazili a stratené body preto budú naháňať v zápase s najsilnejším súperom. Slovan ukázal aj veľkú psychickú odolnosť, po postupe do skupinovej fázy Konferenčnej ligy vyhral v Ružomberku gólom Barseghyana z deväťdesiatej minúty. Sme zvedaví, ako dobrá forma domácich motivuje fanúšikov prísť na štadión a povzbudiť ich v strede týždňa.