Adler: Bol to vydarený deň

Adler: Bol to vydarený deň

Druhé víťazstvo Michaloviec, Žofčák a spol. súpera zo Skalice preskočili aj v tabuľke.

Po troch prehrách v sérii, z ktorých zvlášť bolestivý bol domáci výprask 0:4 od Trnavy pred týždňom, futbalisti Michaloviec konečne opäť bodovali naplno. V zápase s nováčikom zo Skalice, znova pred vlastnými fanúšikmi, ani nemohli mať iný ako trojbodový cieľ. Po výsledku 3:1 ho naplnili na sto percent.

„Bolo to veľmi dôležité víťazstvo. Prehrali sme trikrát a už sme naozaj potrebovali uspieť. Tento zápas určite pomôže aj nášmu sebavedomiu,“ usmieval sa po zápase švajčiarsky útočník Zemplínčanov Adler da Silva, autor dvoch gólov. Pri prvom sa pohral s obranou hostí a brankára Junasa prekonal prízemnou krížnou strelou, druhý strelil v brejku spoza šestnástky. „Jeden krajší ako druhý, ani si neviem vybrať. Bol to jednoducho vydarený deň,“ okomentoval svoje zásahy Adler.

Za stavu 1:0 mali hostia blízko k vyrovnaniu, po Vlaskovej štandardke ohrozil vlastnú bránku stopér Michaloviec Michal Ranko, lopta po jeho hlavičke skončila na brvne. „Stuhla krv? Kdeže, ani zastrúhaný vlas by sa mi do zadku nezmestil,“ zasmial sa na (ne)šťastnom momente bývalý hráč Skalice, odkiaľ prišiel práve na Zemplín. „S výsledkom sme nakoniec veľmi spokojní, víťazstvo bolo našim jediným cieľom a teraz len veríme, že sme sa nevystrieľali a ďalšie góly si pošetrili aj na ostatných súperov,“ dodal Ranko.

Za zlomový moment duelu môžeme považovať druhý gól Zemplínčanov. Rozhodca Kristián Micheľ, ktorý nahradil zraneného Michala Očenáša, odpísal po kontakte Yaa s unikajúcim Žofčákom pokutový kop. Proti Skalici sa kopala už štvrtá penalta v sezóne, tentoraz ale mali Záhoráci ťažké srdce. Igor Žofčák skóroval a Michalovce sa dostali do pohody. „Zhodnoťte si sami, aké sú to proti nám penalty, ja o tom nechcem hovoriť,“ skonštatoval kapitán Záhorákov Martin Nagy, podľa ktorého bol jeho tím domácim vyrovnaným súperom. „Mali sme aj dobré ofenzívne náznaky, ale nedokázali sme poriadne ohroziť brankára. Výsledok je pre nás krutý, musíme sa zlepšovať.“

Jediný gól mužstva trénera Jarábka strelil v závere z priameho kopu Andrej Fábry. Ďalší dôkaz o jeho čarovnej ľavačke. „Som rád, že som konečne skóroval, ale keby z toho boli aspoň nejaké body. Takto môj gól nebol nijak dôležitý,“ smútil striedajúci hráč Skaličanov a na margo priebehu zápasu dodal: „Útočili sme dosť, ale nevedeli sme si vypracovať nebezpečné strelecké pozície. Domácim vyšli brejky, všetko im padlo. Škoda.“