​Derby nováčikov a šláger v Trnave

​Derby nováčikov a šláger v Trnave

Pozvánka na zápasy 6. kola Fortuna ligy.

Podbrezová - Banská Bystrica (piatok, 20.30) - VOYO, NovaSport

Program šiesteho kola otvorí Horehronské derby, ktoré uvidíme opäť po roku, no tentoraz už v najvyššej súťaži. Na základe výsledkov v úvode sezóny, ale aj kvality kádra a hernej pohody je favoritom domáca Podbrezová. V Zelpo aréne očakávame viac ako trojtisícovú návštevu, aj hostia budú mať určite početný fanklub, a v piatok večer to preto môže byť oslava futbalu. Čo na tom, že hrajú dvaja nováčikovia, podstatné je, aby ukázali to najlepšie zo svojho repertoáru a potešili fanúšikov na oboch stranách.

Michalovce - Skalica (sobota, 18.00) - VOYO

Najvyšší čas opäť vyhrať, vravia si v Michalovciach. V prvom kole síce Žofčák a spol. zdolali doma Banskú Bystricu, no odvtedy na trojbodový zásah čakajú. Dvanásť inkasovaných gólov je zlou bilanciou, Zemplínčania potrebujú nabrať istotu v defenzíve a potom k nej pridať nadstavbu pred bránkou súpera. Proti nováčikovi by to mohlo vyjsť, pravdepodobne uvidíme veľmi vyrovnaný zápas s miernou prevahou domácich. Skalica má o bod viac, prežíva pohodový úvod sezóny a k najvýchodnejšiemu fortunaligistovi pocestuje bez tlaku.

Trenčín - Liptovský Mikuláš (sobota, 18.00) - VOYO

Iba jedna výhra v piatich zápasoch nie je veľmi potešiteľnou bilanciou pre Trenčín, ktorý by sa rád vrátil na pozície z dôb zašlej, no vlastne nie až tak dávnej slávy. Ako ideálna príležitosť na úspech sa javí zápas s desiatym Liptovským Mikulášom. Tím trénera Kostelníka si k dvom prehrám pripísal tri remízy a ešte nevyhral, no je otázne, či to vyjde práve pod hradom Matúša Čáka. Karty sú rozdané v prospech kvalitatívne lepšieho Trenčína, proti ktorému nastúpi donedávna jeho hráč Erik Jendrišek. Dočká sa prvého gólu v drese Tatrana?

Trnava - Dunajská Streda (sobota, 18.00) - VOYO

Súboj tímov s najsilnejšími fanúšikovskými tábormi a nemenej zvučnými ambíciami uvidíme na Štadióne Antona Malatinského, naši pohároví reprezentanti si to rozdajú v boji o druhú priečku. Trnava stráca na DAC rovné tri body a je teda jasné, že sa chce nastaviť na víťazný marš, aby to bola práve ona, kto bude dýchať na chrbát prvému Slovanu. DAC však  piatich kolách neprehral, inkasoval iba dva góly, čo je najmenej z celej Fortuna ligy a zdá sa, že bude silnejší než v minulej sezóne. Aj preto sa môžeme tešiť na šláger kola, v ktorom pri dlhodobom zúčtovaní ide skutočne o veľa.

Zlaté Moravce - Ružomberok (sobota, 18.00) - VOYO

Posledný ViOn ako jeden z dvoch tímov ešte nevyhral zápas a v šiestom kole privíta Ružomberok, teda pre zmenu doposiaľ nezdolaný tím. Liptáci trápiaci sa s obrovskou maródkou naposledy remizovali 0:0 s Trenčínom po veľmi vágnom výkone, ktorý určite nechcú zopakovať. Pri Žitave sú v úlohe favorita, ale jedným dychom treba dodať, že naposledy tam vyhrali na jar 2016, a to je teda poriadne dlhá doba.

Slovan - Žilina (nedeľa, 20.30) - VOYO, DajTo

Vzávere minulej sezóny nevyhrala Žilina ani jeden zo zápasov v nadstavbovej skupine o titul. Do nového ročníka vstúpila pod vedením trénera Hyneka dvoma remízam, ale napriek tomu je nálada pod Dubňom výborná. V piatich zápasoch totiž šošoni nazbierali deväť bodov, v kolónke prehier im svieti nula a s tradične mladým kádrom sú na treťom mieste tabuľky. Pokaziť im to nemôže zápas na Slovane, nech sa skončí akokoľvek, sústrediť sa potrebujú sami na seba a svoje dlhodobé ciele. Belasí po prehre v Mostare potrebujú o týždeň v odvetnom zápase roka uspieť, aby na jeseň hrali v skupinovej fáze Konferenčnej ligy. Aj ich druhá garnitúra na čele s Hrnčárom či Mustafičom však v lige podáva skvelé výkony a na tri body proti Žiline si určite verí. Očakávame obojstranne otvorený zápas, možný je akýkoľvek výsledok.