Majster proti nováčikovi, Trnava vyzve Žilinu

Majster proti nováčikovi, Trnava vyzve Žilinu

Pozvánka na zápasy 4. kola Fortuna ligy.

Trenčín - Michalovce (piatok, 20.30) - VOYO,NovaSport1

V zápasoch piatkových súperov, zvlášť pod Čákovým hradom, je pravidelne favoritom Trenčín. Práve teraz sa ale karta môže obrátiť. Trenčania v troch kolách ešte ani raz neskórovali, čo sa im stalo vôbec prvýkrát po jedenástich rokoch od postupu do Fortuna ligy. Naopak, Zemplínčania prežívajú celkom vydarený úvod sezóny. Konečne sa im podarilo mužstvo poskladať ešte pred prvým zápasom a nemusia tak v závere leta naháňať manko. Škoda pre nich, že pred týždňom neudržali vedenie 2:0 na Slovane, ale čo sa nepodarilo proti majstrovi, môže vyjsť s AS. Každopádne však stále platí, že práve domáci tím musí hrať do plných a očakáva sa od neho konečne už aj plný bodový zisk.

Banská Bystrica - Ružomberok (sobota, 18.00) - VOYO

„Derby cez kopec“ uvidíme v lige po siedmich rokoch. V marci 2015 „Ruža“ doma remizovala s baranmi 1:1, o dva mesiace neskôr vyhrala u súpera, ktorý z Fortuna ligy následne vypadol, 2:1. Pavol Masaryk, ktorý dal v oboch spomenutých zápasoch po góle, ale už v tíme Liptákov nie je a zabrať musia jeho nasledovníci. Pri dlhodobom zranení Boďu dostáva na hrote okrem Regáliho príležitosť aj Kelemen, zatiaľ sa však nevie strelecky presadiť. Na druhej strane, nováčik súťaže má ofenzívny klenot v podobe niekdajšieho najlepšieho ligového kanoniera Davida Depetrisa, ktorý sa určite hotuje prekvapiť aj inak pevnú ružomberskú defenzívu. Hostia v úvodných troch kolách neprehrali a aj proti Stredoslovákom budú favoritom, no vonku to bude o poznanie náročnejšie.

Zlaté Moravce - Liptovský Mikuláš (sobota, 18.00) - VOYO

Už pred sezónou sa pri menovaní adeptov na boj o záchranu najčastejšie vyskytovali práve ViOn a MFK Tatran, no a prvé tri kolá ukázali, že zrejme oprávnene. Zlatomoravčania majú na konte jediný bod za remízu so Skalicou, no netreba ich haniť za dve prehry, lebo prišli v zápasoch s favoritmi Trnavou a DAC. Minuloročný nováčik Liptovský Mikuláš remizoval dvakrát, hoci v derby s Ružomberkom mal v nadstavenom čase po tutovke hostí namále. Vo vzájomných zápasoch v minulom ročníku si oba tímy podelili po päť bodov, zhodne raz vyhrali u súpera, no a tentoraz očakávame znova vyrovnaný zápas s otvoreným koncom.

Podbrezová - Dunajská Streda (nedeľa, 18.00) - VOYO

Po oskalpovaní Slovana a cenných remízach s Ružomberkom a Trnavou vyzve Podbrezová aj štvrtý z najsilnejších tímov minulej sezóny DAC. Nováčik sa pokúsi využiť fakt, že hostia majú európske povinnosti a sú v strede dvojzápasu Konferenčnej ligy proti FCSB.  So silným rumunským tímom síce DAC doma prehral 0:1, jeho výkon však dáva pred odvetou stále nemalú šancu na úspech, a preto je pravdepodobné, že tréner Guľa niektoré z opôr v nedeľu ušetrí. Podbrezová je v laufe, v kolónke prehier má nulu a neprekvapí, ak to tak zostane aj po nedeli.

Slovan - Skalica (nedeľa, 18.00) - VOYO

Majster proti nováčikovi, to je vždy jasná záležitosť. Alebo ani nie? Hneď prvé kolo Fortuna ligy toto tvrdenie vyvrátilo, keď belasí prehrali s Podbrezovou. Môžu si však čosi podobné dovoliť doma so Skalicou? Sotva. Po výbornom výkone s Olympiakosom Pireus vyzvú „Weissovci“ štvorbodových Záhorákov, ktorým úvod sezóny celkom vyšiel. Na prvé víťazstvo dlho nečakali a povzbudení práve úspechom proti Trenčínu budú hrať veľký zápas so silným súperom. Motiváciou im môže byť výkon Michaloviec, ktoré pred týždňom v polčase vyhrávali nad Slovanom 2:0.

Trnava - Žilina (nedeľa, 20.00) - VOYO, NovaSport1

Šláger kola uvidíme v nedeľu večer, Spartak privíta žilinský MŠK. Trnavčania po európskej domácej prehre 0:2 s poľským Rakowom a rovnako neúspechoch pred vlastnými fanúšikmi s B. Bystricou (1:2) a Podbrezovou (1:1) už skutočne potrebujú rozjasať tribúny na Štadióne Antona Malatinského. Žilina má po troch kolách päť bodov, o jeden viac ako Spartak, strelila päť gólov a stále neprehrala. Šošoni chcú nadviazať na štvorgólové predstavenie proti Banskej Bystrici, v slovenskom Ríme to však bude o poznanie ťažšie, naposledy tam vyhrali pred tromi rokmi.