V réžii gólových debutantov

V réžii gólových debutantov

V réžii gólových debutantov

Kým belasí sa revanšovali fanúšikom za prehru 1:2 z Podbrezovej a nadviazali na triumf 2:1 v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov na trávniku maďarského Ferencvárosu, Trenčania nedokázali zopakovať výkon z úvodného stretnutia, v ktorom remizovali doma so Žilinou 0:0. Domáci boli celý zápas lepší, ľahko vychádzali z pressingu súpera a strelili štyri góly. Prvý a posledný dosiahol pravý obranca David Hrnčár, pre ktorého boli jeho dva zásahy prvé za Slovan v našej najvyššej súťaži. V poradí druhý pridal Andre Green a tretí v zápase dosiahol Juraj Kucka. Bol jeho celkovo deviaty vo Fortuna lige a prvý po takmer štrnástich rokoch. Naposledy sa presadil ešte ako hráč Ružomberka 25. októbra 2008 proti Prešovu.

Nečudo, že belasí mali po stretnutí dôvod na úsmev. „Je to fantastické. Škoda len, že som nepridal ešte aj tretí gól,“ hovoril po zápase hrdina sobotného večera David Hrnčár a ďalej pokračoval: „Neviem ešte koľko, ale tieto góly ma určite budú aj niečo stáť. Verím, že nejaké ďalšie a tiež asistencie ešte pridám do konca sezóny. Dôležité je, že sme sa dobre naladili pred domácou odvetou s Ferencvárosom. Takisto mám radosť, že sa nám podarilo revanšovať fanúšikom za prehru 1:2 z Podbrezovej, kde nám to absolútne nevyšlo. Verím, že takéto výkony zopakujeme aj v nasledujúcich stretnutiach. Boli sme efektívni a dobre organizovaní, držali sme loptu, Trenčín sme prakticky k ničomu nepustili.“

Radosť z prvého gólu v belasom drese prežíval aj Juraj Kucka. „Je to super. Som rád, že sme sa strelecky chytili. Streliť štyri góly pred odvetou s Ferencvárosom je určite fajn. Hodnotím to veľmi pozitívne. Futbal nám chutil, užili sme si to,“ skonštatoval 35-ročný reprezentačný stredopoliar, ktorý bol z pozície striedajúceho hráča aj pri predošlej prehre v Podbrezovej. „Každý zápas je iný, teraz sme ukázali dobré aj zlé veci, stále musíme pracovať a zlepšovať sa. Ja som sa na ihrisku cítil dobre. Chytil som sa pár prihrávkami a išlo to dobre.“

Už sme si zvykli, že bez ohľadu na výsledok býva málokedy spokojný. Trénera belasých Vladimíra Weissa st. víťazstvo 4:0 samozrejme veľmi potešilo, ale v hre svojich zverencov videl aj rezervy, na ktorých chce so svojim realizačným tímom vytrvalo pracovať. „Sme radi, že sme vysoko vyhrali, ale nie všetko bolo tak, ako sme chceli. To znamená, aby sa presadili útočníci. Dva góly dal Hrnčár, jeden Green a jeden Kucka. Nie som spokojný s hrou stredných útočníkov Šaponjiča a Ramireza. Z takýchto šancí musia dávať viac gólov. Jednoducho, musia sa strelecky presadzovať a obaja pridať, na to sem prišli. Hra v strednom útoku je naša achillova päta. Vedeli sme, že Trenčín nás bude vysoko napádať, že je známy repressingom, z ktorého sme chceli vychádzať. To sa nám viackrát podarilo a mali sme veľa šancí, ktoré sme nedotiahli do konca. Samozrejme, keď vyhráte 4:0, musí byť spokojnosť, no opakujem, musíme sa zlepšiť v strede útoku a v nábehoch pri štandardných situáciách. Musíme spraviť lepšie veľa vecí, aby sme mohli byť úspešní proti Ferencvárosu,“ povedal tréner Slovana Vladimír Weiss st.

HYBALLOVE ŽELANIE

Tréner Trenčína Peter Hyballa nebol spokojný s hrou jeho tímu, adresoval aj kritiku smerom do vlastných radov, no najskôr úprimne zagratuloval Vladimírovi Weissovi. „Súper je kvalitatívne úplne inde a na ihrisku to bolo vidieť. V prvom polčase sme dva-trikrát dobre získali loptu a správne sme vykrývali medzipriestory, mali sme niektoré dobré pressingové situácie a z toho sme vyťažili asi tri protiútoky. Mali sme však problém pri hre s loptou, nakoľko sme ju rýchlo strácali a Slovan to dokázal využiť. Momentálne nemáme kvalitu na najvyššie priečky a ani na to, aby sme mohli čeliť najlepším slovenským tímom. Veľmi nám chýbal Azango, ktorý sa pred dvoma dňami zranil. Klub mu ešte nezabezpečil vyšetrenie, takže neviem, koľko bude chýbať. V tomto musí nastať v Trenčíne zmena. Gratulujem trénerovi a želám vám, aby ste zvládli odvetu s Ferencvárosom. Viem, že v mojom bývalom pôsobisku v Dunajskej Strede to asi nepočujú radi, ale úspech Slovana pomôže celému slovenskému futbalu,“ povedal kouč AS Peter Hyballa.