Prvý gól sezóny strelil Marcin, druhým Žofčák oznámil...

Prvý gól sezóny strelil Marcin, druhým Žofčák oznámil...

Michalovčania po roku opäť uspeli v 1. kole Fortuna ligy. Úvodný gól sezóny vsietil Matúš Marcin, druhý presný zásah pridal Igor Žofčák, ktorým oznámil svetu očakávaný príchod potomka. Oba góly padli z pokutových kopov.

Futbalisti Michaloviec túžili nadviazať na skvelý minuloročný vstup do sezóny, keď zdolali DAC 4:1 a proti nováčikovi z Banskej Bystrice si právom verili. Tréner Hrnčár poslal do boja v základnej zostave tri letné posily Adlera, Jánošika aj Jeřábka a bol to práve jeden z nich, Lukáš Jánošík, kto svojou šikovnosťou vybojoval po obrátke pokutový kop. Fauloval ho Timotej Záhumenský a penaltu premenil útočník Matúš Marcin, ktorý sa tak stal prvým strelcom v novej sezóne.

„Pred rokom sme kopali v celej sezóne jednu penaltu, teraz hneď dve, aj v šatni sme sa rozprávali, že nám azda ten VAR začne aj  pomáhať. Sám však nie som fanúšik tohto systému,“ usmieval sa autor piatich minulosezónnych gólov, z toho štyroch v skupine o udržanie. Matúš Marcin tak prezradil, že Michalovce kopali aj druhú jedenástku, dve minúty pred koncom po ruke Kupčíka skóroval už tradičný exekútor Igor Žofčák, ktorý do zápasu naskočil ako striedajúci hráč v 68. minúte. Oslavou dal najavo očakávaný príchod potomka. „Igor je určený ako exekútor penált, ale keďže nebol na ihrisku v čase prvej, bolo to o mne alebo Adlerovi. Veril som si v daný moment a vopred som vedel, že to kopnem do stredu,“ dodal na margo svojho gólu Marcin.

Aktivitou na ľavom krídle hýril Exžilinčan Lukáš Jánošík, ktorý môže byť veľkou ofenzívnou oporou najvýchodnejšieho fortunaligistu. „Zaslúžené víťazstvo, celý zápas sme mali viac z hry. Na dve penalty sa zajtra už nik pýtať nebude, sme radi, že sme vyhrali,“ skonštatoval rýchlonohý futbalista, ktorému debut v novom drese vyšiel na výbornú. „V prvom kole je vždy mierna nervozita, mohli sme premeniť aj viac šancí. Sám som rád za vybojovanú penaltu, všetci chlapci išli na sto percent a vďaka tomu sme vyhrali,“ dodal Jánošík.

Lídrom hostí bol tradične kapitán Róbert Polievka. Šikovnými ťahmi motal  michalovských obrancov, dostával sa do šancí aj ich pripravoval predovšetkým Depetrisovi, sám trafil do žrde, no ale po dobrom výkone aj tak spokojný nemohol byť. „Čo z toho, keď ako mužstvo nevyhráme. Vôbec nejde o to presadzovať sa ako individualita. Pevne verím, že nadviažeme na tie lepšie veci zo zápasu a poučíme sa, veď čaká nás ešte celá sezóna a jedným zápasom sa nič nekončí. Neboli sme jednoznačne horší tím, aj preto nás prehra mrzí. Ideme ďalej,“ smutne skonštatoval Polievka.