Trenčín chce skončiť lepšie ako v uplynulej sezóne a dokončiť tribúnu

Trenčín chce skončiť lepšie ako v uplynulej sezóne a dokončiť tribúnu

Futbalisti AS Trenčín vstúpia do novej sezóny Fortuna ligy s viacerými cieľmi. Okrem toho športového, skončiť lepšie ako v predchádzajúcom ročníku, chce klub dokončiť hlavnú tribúnu na štadióne na Sihoti a využívať ho zo 75 percent.

Ďalší cieľ je limitovať kolísavosť výkonov a herného prejavu mužstva. "Náš športový cieľ nebudeme rovnako ako v predchádzajúcich rokoch špecifikovať. No pravdaže, chceme skončiť lepšie ako v minulej sezóne a chceme byť lepší z pohľadu kolísavosti výkonov, herného štýlu a taktiež napredovania individuálneho rozvoja hráčov. Druhý cieľ do nového ročníka je dokončenie hlavnej tribúny. Už počas tejto sezóny chceme plnohodnotne využívať štadión dokončený takmer na 75 percent," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii Róbert Rybníček.

Generálny manažér klubu očakáva náročný ročník nielen pre AS Trenčín: "Pre celý slovenský futbal je nasledujúci ročník možno najväčšou výzvou v histórii. Ukáže, ako bude ďalej pokračovať. Doba je taká nestabilná a senzitívna, že veľa vecí nás môže prekvapiť. Vecí, ktoré v eufórii štartu nového ročníka ani neočakávame. Verím, že futbal na Slovensku bude pokračovať aspoň v takých podmienkach ako doteraz." 

Trenčín vstúpi do novej sezóny s novým trénerom. Tím vedie nemecký odborník Peter Hyballa, ktorý má skúsenosti s najvyššou slovenskou súťažou z pôsobenia v FC DAC 1904 Dunajská Streda. Tím zo Žitného ostrova doviedol v ročníku 2018/2019 k postu vicemajstra. Štyridsaťšesťročný tréner má na svojom konte pôsobenia aj v profesionálnych ligách v Nemecku, Rakúsko, Holandsku, Poľsku a Dánsku. 

Jeho zverenci majú za sebou prípravu, počas ktorej dvakrát vyhrali a trikrát prehrali so Zlínom, Slováckom a Banskou Bystricou. "Po príchode do nového klubu prinášate často veľa zmien. Od úvodných dvoch týždňov však nemávam obrovské očakávania. Čo k nim dodať? Nemôžem povedať, že by boli skvelé, ale ani nevydarené. Veľa trénerov chváli prípravné obdobie, ale ja hovorím iba, že to bolo v poriadku," nechal sa počuť tréner Hyballa. 

Podľa stredopoliara Samuela Lavrinčíka je atmosféra v tíme pred štartom nového ročníka dobrá. Trenčín by v ňom chcel vylepšiť siedme miesto z toho uplynulého. "Nálada je výborná. Všetci dostali dostatok priestoru. Všetci mali šancu ukázať sa. Verím, že to pretavíme do dobrého štartu ligy," povedal Lavrinčík pre klubovú stránku.

prípravné zápasy:

  • Zlín - Trenčín 2:1
  • Pohronie - Trenčín 3:4
  • Púchov - Trenčín 0:3
  • Slovácko - Trenčín 2:0
  • Banská Bystrica - Trenčín 3:2

káder AS Trenčín: 

  • brankári: Dejan Iliev, Michal Kukučka, Matúš Sláviček 
  • obrancovia: Samuel Bagín, Lukáš Ďuriška, Strahinja Kerkez, Samuel Kozlovský, Kingsley Madu, Šimon Mičuda, Kelvin Pires, Lazar Stojsavljevič, Reuben Yem 
  • stredopoliari: Filip Bainovič, Artur Gajdoš, Dominik Hollý, Rahim Ibrahim, Jakub Kadák, Matúš Kmeť, Samuel Lavrinčík, Abdul Zubairu 
  • útočníci: Philip Azango, Lucas Demitra, Adam Gaži, Njegoš Kupusovič, Lukáš Letenay, Eynel Soares