Weiss ml. novým kapitánom Slovana: "Nesmierne si to vážim"

Weiss ml. novým kapitánom Slovana: "Nesmierne si to vážim"

​Hlavným cieľom futbalového Slovana Bratislava je v nadchádzajúcej sezóne postup do skupinovej fázy jednej z európskych klubových súťaží.

Tréner Vladimír Weiss bude mať k dispozícii niekoľko nových posíl vrátane Juraja Kucku či Gruzínca Giorgiho Čakvetadzeho, ktorého príchod na hosťovanie z belgického Gentu oznámil tím v pondelok.      

"Náš cieľ je obhajoba majstrovského titulu, ešte podstatnejšie však je kvalifikovanie sa do skupinovej fázy jednej z európskych klubových súťaží," uviedol generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. Káder kormidelníka Weissa posilnili aj belgický obranca Siemen Voet a venezuelský útočník Eric Ramirez. Ten sa gólovo presadil už pri svojej premiére v prípravnom zápase na pôde Zbrojovky Brno (2:2).      

"Príprava bola veľmi krátka, odštartovala začiatkom júna a osem hráčov malo hneď reprezentačné povinnosti. Na to sa však nebude nikto pýtať, prišli posily, ktoré sme chceli a dobre ich poznám. Urobíme maximum," povedal Weiss st. K zmene by podľa neho malo prísť už len na brankárskom poste, ktorý nie je ako jediný zdvojený v dôsledku zranenia Michala Šullu. V spojitosti s jeho nahradením sa skloňujú aj mená František Plach či Matúš Macík. "V kádri zostáva zhruba 22 hráčov. Máme mužstvo s veľkými menami a takých, ktorí veľa odohrali. Momentálne máme každý post zdvojený, ešte však riešime brankára," dodal tréner.      

V tíme prišlo k zmene aj na kapitánskom poste - pásku bude v novej sezóne nosiť Vladimír Weiss ml. "Post kapitána si nesmierne vážim, znamená to väčšiu zodpovednosť. Mám rád výzvy a budem robiť všetko pre to, aby som klub reprezentoval správnym spôsobom," povedal k novinke stredopoliar.      

Okrem športových cieľov predstavil Kmotrík aj ďalší, ktorým je zvýšenie počtu divákov na zápasoch bratislavského tímu. "Divácky záujem nie je taký, ako by sme si predstavovali a nezodpovedá kvalite našich hráčov. Keď nastupuje osem reprezentantov a počet divákov sa nemení, musí byť niečo zlé. Výhovorkou už nie je pandémia ani to, že Slovan nemá štadión," povedal k tomuto problému riaditeľ a vyzval fanúšikov k väčšej účasti na zápasoch tímu.      

Slovan otvorí sezónu v stredu, keď v 1. kole predkola Ligy majstrov privíta na Tehelnom poli gruzínske Dinamo Batumi. Tá domáca preň štartuje 16. júla na ihrisku nováčika z Podbrezovej. V nej budú "belasí" bojovať o piaty majstrovský titul v sérii.