Slovan v 1. predkole proti Batumi, prvý zápas odohrá na Tehelnom poli

Slovan v 1. predkole proti Batumi, prvý zápas odohrá na Tehelnom poli

Slovan sa v 1. predkole Ligy majstrov stretne s gruzínskym majstrom.

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa v 1. predkole Ligy majstrov 2022/2023 stretnú s tímom FC Dinamo Batumi z Gruzínska. Rozhodol o tom utorňajší žreb vo švajčiarskom Nyone. Termíny úvodných zápasov sú 6. a 7. júla a odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 13. a 14. júla. Slovan sa v úvodnom dueli predstaví doma, odvetu odohrá na pôde gruzínskeho majstra.      

V prvom predkole sa žrebovalo 29 tímov. Pred zápasmi 1. predkola sa ešte uskutoční predkvalifikácia, v ktorej si to o jednu miestenku rozdajú majstri Estónska, San Marína, Andorry a Islandu, víťaz uzavrie kompletnú tridsiatku.      

Európska futbalová únia (UEFA) rozdelila tímy do troch skupín, v každej bolo päť nasadených a päť nenasadených klubov. Slovan mohol okrem Batumi dostať za súpera HŠK Zrinjski Mostar (Bosna a Hercegovina), Lech Poznaň (Poľsko), Hibernians FC (Malta) a KF Shkupi Skopje (Severné Macedónsko).      

Víťazi prvého predkola postúpia do druhého predkola, zdolané tímy budú hrať v druhom predkole Európskej konferenčnej Ligy.