​Novým trénerom AS Trenčín sa stal Peter Hyballa.

​Novým trénerom AS Trenčín sa stal Peter Hyballa.

Novým trénerom AS Trenčín sa stal Peter Hyballa, ktorý vo Fortuna lige už raz pôsobil, keď pred troma rokmi viedol DAC Dunajská Streda.

Nemecký odborník má skúsenosti z najvyššou slovenskou súťažou z pôsobenia v DAC 1904 Dunajská Streda. Tím zo Žitného ostrova doviedol v ročníku 2018/2019 k zisku historického striebra. Štyridsaťšesťročný tréner má na svojom konte pôsobenie nielen v najvyššej slovenskej súťaži, ale aj v profesionálnych ligách v Nemecku, Rakúsko, Holandsku, Poľsku a Dánsku.

Kariéru odštartoval v nemeckých mládežníckych akadémiách a na svojom konte má aj pôsobenie v tímoch do devätnásť rokov Arminie Bielefeld, VfL Wolfsburg, Borussie Dortmund a Bayeru Leverkusen, v ktorom zažil dvakrát skupinovú fázu mládežníckej Ligy majstrov. Pôsobil aj v prestížnej akadémii rakúskeho Red Bull Salzburg, kde mal na starosti rezervný tím. Hlavným cieľom jeho práce bola príprava mladých hráčov pre prvé mužstvo. Následne pomohol Sturmu Graz k postupu do európskych pohárov. V ročníku 2013/2014 končil sezónu ako asistent trénera Bayeru Leverkusen s cieľom posunúť tím v závere sezóny do Ligy majstrov, čo sa mu po boku Saschu Lewandowského podarilo. Pár nastupujúci za Samiho Hyypiäho vyhral štyri a remizoval jeden zápas z posledný piatich v sezóne. Následne zamieril do spomínanej „devätnástky“ Bayeru. 

V minulosti viedol hráčov ako sú Mario Götze, Emre Can, Son Heung-Min alebo Julian Brandt. Pracoval aj ako trénersky lektor na nemeckej trénerskej škole DFB, kde mal ako šéfinštruktor dôležitú úloh vo vzdelávaní trénerov.