Ružomberok odštartoval prípravu, z dua posíl sa zatiaľ zapojil Morong

Ružomberok odštartoval prípravu, z dua posíl sa zatiaľ zapojil Morong

Slovenský futbalový vicemajster MFK Ružomberok odštartoval v pondelok na domácom štadióne prípravu na ďalšiu sezónu. Naplánované má počas nej štyri stretnutia s Humenným, Amstettenom, Fortunou Düsseldorf a Katovicami, prostredné dve odohrá na sústredení v rakúskom Ansfeldene (od 17. do 23. júna).

Novými tvárami sú zatiaľ Adam Tučný z Trenčína a Adam Morong zo Serede. "Ide o kvalitných ofenzívnych hráčov. Reprezentant do 21 rokov Tučný, ktorý je vyložený ľavák, má veľmi dobrú kopaciu techniku. Na druhej strane Morong už nazbieral dosť skúseností a s ním spájame i väčšie očakávania týkajúce sa pohárovej Európy. Obaja sú použiteľní na viacerých postoch," uviedol kouč Peter Struhár. "Už do prvého stretnutia sme chceli mať niektoré veci jasné. Určite ešte príde k nejakým pohybom a dúfam, že hlavne k príchodom. Momentálna situácia ohľadom kádra je fajn, manažment urobil dobrú robotu. Ak vyjdú ešte niektoré mená, ktoré máme vytypované, tak budem nadmieru spokojný. V súlade s filozofiou klubu by sme chceli káder udržať. Ak by prišla nejaká zaujímavá ponuka pre niektorých hráčov, bude to na zvážení, čo je pre chlapca výhodné a čo je prospešné pre klub," pokračoval Struhár. Z hosťovania v Bardejove sa vrátil Michal Dopater, na hosťovanie do Zlatých Moraviec zamieril na rok Timotej Múdry a do iného klubu sa s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde po zdravotných patáliách rozohrať aj Marek Zsigmund.      

Tučný dostal pre povinnosti v reprezentačnej "dvadsaťjednotke" ešte týždeň voľna, z novicov prvýkrát kľučku na kabíne MFK stlačil len Morong. "Šesť rokov som bol doma, v Seredi. Aj s rodinkou si budeme musieť trochu zvyknúť na iné prostredie, ja samozrejme na nových spoluhráčov, inú kabínu. Myslím si však, že v tom nebude problém a že sa rýchlo aklimatizujem. Samozrejme, že som aj plný očakávaní, ako bude prebiehať tréningový proces, na chalanov i celkovú atmosféru. Chcem odovzdávať maximum a trénerov presvedčiť, že patrím na ihrisko. Teším sa," povedal 28-ročný univerzál Morong.      

Struhár s asistentom Petrom Tomkom i ďalšími členmi realizačného tímu otvorili druhú letnú prípravu s Ružomberkom. "Príprava bude krátka, musíme sa dobre pripraviť na úvodné predkolo Európskej konferenčnej ligy, čo bude náš prvý krátkodobý cieľ. Zameriame sa hlavne na herné a systémové prvky. Sme v ľahšej situácii ako pred rokom, chalani si už niektorými vecami prešli. Teraz sa viac zameriame na detaily. Rozrástol sa i realizačný tím. Prišiel k nám Marek Herčut, ktorý viedol našu kategóriu do 17 rokov, na starosť dostal videoanalýzy a tiež bude priamo zapojený do tréningového procesu," dodal hlavný tréner.      

Program prípravných zápasov MFK Ružomberok:      

  • streda 15. júna: Ružomberok - Humenné      
  • sobota 18. júna: Ružomberok - SKU Amstetten (Rak.)     
  • streda 22. júna: Ružomberok - Fortuna Düsseldorf (Nem.) - oba zápasy počas sústredenia v Ansfeldene (Rak.)      
  • štvrtok 30. júna: Ružomberok - GKS Katovice (Poľ.)