Škrtel: Splnil sa mi sen

Škrtel: Splnil sa mi sen

Hoci nevyhral hlavnú cenu pre najlepšieho hráča, zožal na pódiu obrovský potlesk. A nielen za krásnu kariéru, ktorú v sobotu ukončil.

Kým tvorcu hry Slovana Bratislava Vladimíra Weissa ml. vyhlásili za najlepšieho fortunaligového futbalistu sezóny odborníci a médiá, Martinovi Škrtelovi sa ušlo špeciálne poďakovanie a Cena fanúšika. „Najcennejšia trofej je v správnych rukách, pretože Vlado sa po návrate na Slovensko vystrábil zo zdravotných problémov a naplno ukázal svoju kvalitu. Má za sebou vynikajúcu sezónu. Trofej získal zaslúžene. Mňa veľmi teší Cena fanúšikov. Keď hráte v Trnave, asi s ňou môžete aj počítať. Máme totiž najlepších priaznivcov na Slovensku. Všetkým, čo hlasovali, veľmi pekne ďakujem,“ povedal po skončení slávnostného programu v Bratislave pre prítomné médiá Martin Škrtel.

Ten si v posledných dňoch užil mnoho emotívnych momentov. Minulý týždeň totiž ohlásil pre zdravotné problémy koniec profesionálnej kariéry, čo vyvolalo veľký ohlas. V sobotňajšom zápase posledného kola nadstavby s Dunajskou Stredou (1:0) nastúpil poslednýkrát nielen za Spartak, a keď legendárna tridsaťsedmička v 37. min schádzala z ihriska, užila si potlesk osemtisícovej kulisy v City aréne. No a aby toho nebolo málo, víťaz hlavnej kategórie Vladimír Weiss ml. na pódiu povedal, že ak by cena nebola s menom, rovno by ju dal do rúk Martina Škrtela. „Tých dojemných chvíľ už naozaj bolo dosť. Emócie so mnou lomcujú. Mám za sebou psychicky náročný týždeň. Bolo ťažké oznámiť môj koniec chalanom, potom prišla tlačová beseda a všetko to vyvrcholilo rozlúčkovým zápasom. Aj to však patrí k futbalu a tento deň raz musel prísť. Bol som nastavený na to, že potiahnem ešte jednu sezónu, ale zdravotný stav mi to nedovolil. Všetkým patrí vďaka,“ poznamenal 37-ročný bývalý reprezentačný kapitán.

Odchovanec Trenčína a dlhoročný líder klubov ako Zenit Petrohrad, FC Liverpool, Fenerbahce Istanbul a Basaksehir jednoznačne oživil našu ligu. Martin Škrtel ju nielen spopularizoval, ale priniesol do nej aj kvalitu jemu vlastnú. Nemalou mierou sa pričinil o to, že Spartak vo finále pohára zdolal Slovan Bratislava na jeho ihrisku 2:1 po predĺžení. „Splnil sa mi nastúpiť za Trnavu. Po ťažkom zranení achilovky ma teší, že som mal možnosť si ešte zahrať na Slovensku pred rodinou, kamarátmi a fanúšikmi. Predsa len, je iné hrať doma a v zahraničí. Verím, že som splnil očakávania fanúšikov,“ skonštatoval Martin Škrtel.

O tom, že skončil na vrchole, najlepšie referuje fakt, že sa ocitol aj v ideálnej jedenástke sezóny. Najlepšiu fortunaligovú stopérsku dvojicu by podľa odborníkov vytvoril s ďalším tridsiatnikom, o tri roky mladším Gruzíncom Guramom Kašiom. Handlovského rodáka sme sa spýtali, či by títo dvaja borci mohli v najlepších rokoch pôsobiť bok po boku v FC Liverpool. „Za určitých okolností si myslím, že by to bolo možné. Kašia je vynikajúci obranca, čo potvrdzoval celú sezónu. Bol jeden z pilierov Slovana. V jedenástke sezóny by však mohlo byť oveľa viac hráčov na post stopéra, ktorí by si to zaslúžili. Padlo to napokon na nás dvoch a ja som za to veľmi vďačný,“ uzavrel Martin Škrtel.